Pojdi na glavno vsebino

Drevo = življenje

Osrednja tema: Trajnostni način življenja
Nosilec: Osnovna šola Frana Kranjca
Ciljna skupina: OŠ, 1. - 3. razred, OŠ, 4. - 6. razred, OŠ, 7. - 9. razred, srednja šola, vrtec

Projekt Drevo = življenje povezuje mlade in njihove mentorje z zavedanjem o lastni kulturni identiteti in spoštovanjem drugačnosti vseh vrst. Projekt vpeljuje pristop globalnega učenja kot vseživljenjskega procesa, ki poudarja soodvisnost in vpetost posameznika v globalno dogajanje z lastno aktivnostjo kot enega izmed pomembnih dejavnikov trajnostnega načina življenja. Zasnovan je interdisciplinarno, zato je lahko vključen v pouk ali druge oblike šolskega dela, izvaja pa se ga lahko z različnimi skupinami učencev, ki se jim ustrezno prilagodijo cilji, vsebina in zahtevnost. Enotna so le navodila za končne kreativne izdelke predstavitve letne teme.

V letošnjem šolskem letu smo pozornost namenili 4. globalnemu cilju – KAKOVOSTNEM IZOBRAŽEVANJU.  Ta govori o vseživljenjskem učenju in izobraževanju. Poleg dostopnosti do izobraževanja na globalni ravni, poudarja tudi strokovnost učiteljev.

Ker se zavedamo, da tradicionalni pristopi izobraževanja še zdaleč ne zadovoljijo potreb sedanjih generacij otrok in da otroci morajo ter hkrati želijo biti aktivni udeleženci v učnem procesu, smo s pomočjo aktivnih mentorjev spoznavali inovativne in igrive pristopi k poučevanju, ki v otroku oz. mladostniku prebujajo zanimanje za učenje.

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...