Pojdi na glavno vsebino

Osnovna šola Leskovec pri Krškem

Splošni podatki

Tip ustanove: Osnovna šola
Središče: Posavje, Dolenjska in Bela krajina

Pionirska cesta 4, 8273 Leskovec pri Krškem

07 490 40 60

www.os-leskovec.si

Tanja Lakner
(tanja.lakner [afna] gmail.com)

Predstavitev

Šola, v kateri se trenutno nahajamo, je stara 45 let (oktobra 1976 je bila otvoritev nove stavbe), dograjena in obnovljena je bila leta 2010, drugače pa z letošnjim šolskim letom beležimo že 208. leto šolstva v Leskovcu. V sklop šolskih prostorov spada tudi mala in velika športna dvorana, ki meri 1000 m2 ter bazen, na katerega smo še posebej ponosni. Okoli šole se razprostira kompleks zunanjih igrišč in športnih objektov. Pred dvema letoma smo popolnoma obnovili zunanjo tekaško stezo in jo prekrili s tartanom.

Postajamo številčno čedalje večji Zavod. Tako imamo v letošnjem šolskem letu skupaj že 15 oddelkov vrtca – 268 vpisanih otrok, Tudi v šoli nam število učencev mesečno narašča. Vpisanih imamo že 695 učencev, od tega 64 učencev obiskuje podružnično šolo Veliki Podlog. Skupaj torej 35 oddelkov.

Prepoznavnost šole odraža tudi naš logotip, ki ga sestavlja roka, ki ponuja jabolko, vse skupaj pa obdaja rumeni krog. Vsi ti simboli označujejo na nek način našo šolo, in sicer:

- rumena barva predstavlja sonce. Naša šola stoji na odprtem, sončnem prostoru, zato je v naših učilnicah veliko svetlobe.

- jabolko je simbol zdravja, sadjarstvo pa je za naše kraje značilno. S tem je predstavljen naš kraj.

- roka, ki ponuja jabolko, pomeni znak prijaznosti in razumevanja. Za oboje pa si vsi v naši šoli vseskozi prizadevamo.

Naša šola je dejavna na mnogih področjih. Smo Ekošola, Zdrava šola in Unesco šola. Vključeni smo v mnoge projekte. Eden od njih je tudi projekt Izzivi medkulturnega sobivanja, saj imamo v zadnjem času v šolo vključenih vse več učencev tujcev. Učitelji se preko prednostnih nalog trudimo v pouk vnašati elemente formativnega spremljanja in še bolj sodelovati s starši. Naši učenci so uspešni na športnih in drugih tekmovanjih, kar je gotovo rezultat prijetnega delovnega vzdušja, ki vlada na šoli.

Projekti v katerih sodelujemo

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...