Pojdi na glavno vsebino
UNESCO pridružene šole (ASPnet)UNESCO pridružene šoleNacionalna koordinacijaSlovenijeOrganizacija Združenih narodov za izobraževanje,znanost in kulturo

Prijava projekta

ASPnet člani vsako leto organizirajo projekte, kjer se lahko otroci v vrtcu, učenci osnovnih šolah in dijaki srednjih šol in gimnazij skozi igro, ekskurzijo ali učno uro še podrobneje seznanijo z vsebino, točko 4.7 četrtega cilja trajnostnega razvoja - Izobraževanje 2030. Nekateri projekti se izvajajo na daljavo, kjer člani pripravljene programe pod vodstvom vodje projekta organizirajo na svojih šolah, in v živo, kjer se udeleženci srečajo in aktivnosti izvajajo skupaj.

Po prejemu prijav bo komisija pregledala prijave in izločila morebitne neprimerne projekte. Vodje projektov prosimo, da v prijavi navedete okvirno časovnico, kdaj in kako se bo projekt izvajal. Tako boste z informacijami seznanili ostale člane ASPnet, ki vam bodo preko spletne strani (Razdelek za koordinatorje) do 15. septembra sporočili svojo namero o sodelovanju. Eden od ciljev ASPnet je tudi mreženje, zato menimo, da je potrebno, da se posameznega projekta udeležijo vsaj štirje člani ASPnet, sicer projekt ne more biti del ASPnet.

Glede na pretekle odzive vodij projektov in sodelujočih, predlagamo, da v opis projekta zapišete, ali boste po koncu projekta izdali potrdilo, ali ne (glej razlago 42. člena Pravil ASPnet) ter do kdaj vam morajo sodelujoči poslati poročilo o izvedbi projekta, v kolikor to zahtevate. Priporočamo, da rok za končno poročilo postavite nekoliko pred iztekom roka, do katerega morate vi oddati vaše poročilo.

Za vse odobrene projekte so izvajalci dolžni na kratko predstaviti projekt tudi na svoji šolski spletni strani. Povezavo do te spletne strani boste, po odobreni prijavi, objavili tudi na naši spletni strani (preko Razdelka za koordinatorje), najkasneje do 15. septembra.

Spodaj vnešene kontaktne podatke vodje projekta (ime, priimek in elektronski naslov) bomo objavili tudi na naši spletni strani, pri predstavitvi projekta.

Vodje potrjenih projektov morate do konca šolskega leta, 25. junija, preko Razdelka za koordinatorje oddati poročilo o projektu.

Opozorilo: Nekateri vodje projektov ste nas opozorili, da ste tekst sestavljali neposredno na spletni strani in se je tekst po oddaji obrazca izgubil. Predlagamo, da tekst pripravite z urejevalnikom besedila in ga na koncu kopirate ali tekst pred oddajo obrazca shranite na svoj računalnik.

Na vnesen e-poštni naslov vam bomo ustvarili uporabniški račun, s katerim se boste lahko prijavili na www.aspnet.si. V kolikor račun že imate, bo vnesen e-poštni naslov zamenjan s tistim, ki je trenutno vnesen v vašem uporabniškem računu.
Poskusite naslov zapisati čimkrajše, izogibajte se uporabi narekovajev.

V stavku ali dveh povzemite projekt. Upoštevajte omejitev 250 znakov

Na kratko opišite projekt. Poskusite odgovoriti na vprašalnice Kdo? Kaj? Kje? Kdaj? Kako? in Zakaj? Pri tem ne pozabite zapisati približne časovnice, kdaj in kako bo projekt potekal (na daljavo, v živo, z osrednjo prireditvijo) ter kako se prijavijo, do kdaj morajo sodelujoči oddati morebitna poročila ter na kakšen način (če sploh) jim boste izdali potrdilo o sodelovanju.

Spoštujemo vašo zasebnost. Zato vaših podatkov ne bomo uporabili za noben drug namen kot za vodenje prijave vašega projekta.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...