Pojdi na glavno vsebino

Prijava projekta

ASPnet člani vsako leto organizirajo projekte, kjer se lahko otroci v vrtcu, učenci osnovnih šolah in dijaki srednjih šol in gimnazij skozi igro, ekskurzijo ali učno uro še podrobneje seznanijo z vsebino, točko 4.7 četrtega cilja trajnostnega razvoja - Izobraževanje 2030. Nekateri projekti se izvajajo na daljavo, kjer člani pripravljene programe pod vodstvom vodje projekta organizirajo na svojih šolah, in v živo, kjer se udeleženci srečajo in aktivnosti izvajajo skupaj.

Po prejemu prijav bo komisija pregledala prijave in izločila morebitne neprimerne projekte. Vodje projektov prosimo, da v prijavi navedete okvirno časovnico, kdaj in kako se bo projekt izvajal. Tako boste z informacijami seznanili ostale člane ASPnet, ki vam bodo preko spletne strani (Razdelek za koordinatorje) do 15. septembra sporočili svojo namero o sodelovanju. Eden od ciljev ASPnet je tudi mreženje, zato menimo, da je potrebno, da se posameznega projekta udeležijo vsaj štirje člani ASPnet, sicer projekt ne more biti del ASPnet.

Glede na pretekle odzive vodij projektov in sodelujočih, mora vodja projekta po koncu projekta izdati potrdilo sodelujočim učiteljem, pri čemer mora navesti ustrezno podlago (glej razlago 42. člena Pravil ASPnet), potrdilo, pa do roka, ki se ga navede v prijavi projekta, poslati sodelujočim. Za izdajo potrdila vam morajo sodelujoči, v svojih poročilih, navesti ustrezne podatke, potrdilo pa mora biti podpisano tudi s strani ravnatelja vodje projekta.

Predlagamo, da v opis projekta navedete rok, do katerega od udeležencev pričakujete poročilo o izvedbi projekta, v kolikor to zahtevate (pri izvedbi nekaterih projektov, na primer v živo, to ni zahtevano). Priporočamo, da rok za končno poročilo postavite nekoliko pred iztekom roka, do katerega morate vi oddati vaše (skupno) poročilo.

Za vse odobrene projekte so izvajalci dolžni na kratko predstaviti projekt tudi na svoji šolski spletni strani. Povezavo do te spletne strani morate oddati že ob prijavi projekta. Na vaši spletni strani ste dolžni med letom objavljati vsa pomembna obvestila, dokumente (prijavnica, evalvacijsko poročilo) in podobno. Prijavnica in vzorec evalvacijskega poročila mora biti na vaši strani objavljen že ob oddaji prijave!

Na spletni strani www.aspnet.si bo objavljena namera o izvedbi projekta (to, kar vnašate na tej strani) in tega kasneje ne bo mogoče posodabljati, bodo pa vsi obiskovalci našli tudi povezavo do vaše spletne strani, kjer bodo vedno objavljene zadnje informacije, zato predlagamo, da tudi opis zastavite na način, da v njem obiskovalce www.aspnet.si povabite, da kasneje obiščejo vašo spletno stran, kjer bodo ažurne informacije. Gradiv (prijavnica, evalvacijsko poročilo in podobno) na www.aspnet.si ne bomo objavljali.

Spodaj vnešene kontaktne podatke vodje projekta (ime, priimek in elektronski naslov) bomo objavili tudi na naši spletni strani, pri predstavitvi projekta.

Vodje potrjenih projektov morate do konca šolskega leta, 30. junija, preko Razdelka za koordinatorje oddati poročilo o projektu.

Opozorilo: Nekateri vodje projektov ste nas opozorili, da ste tekst sestavljali neposredno na spletni strani in se je tekst po oddaji obrazca izgubil. Predlagamo, da tekst pripravite z urejevalnikom besedila in ga na koncu kopirate ali tekst pred oddajo obrazca shranite na svoj računalnik.

Prijave za projekte v šolskem letu 2023/2024 zbiramo do 30.6.2023.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...