Pojdi na glavno vsebino

Osnovna šola Cvetka Golarja

Splošni podatki

Tip ustanove: Osnovna šola
Središče: Gorenjska

Frankovo naselje 51, 4220 Škofja Loka

04 513 04 00

www.oscg-info.si

Vanja Jordanov
(vanja.jordanov [afna] oscg.si)

Predstavitev

Vizija šole: 
Spoštovanje, delo, znanje in poštenje odpirajo vrata v srečno življenje.

Naša šola nosi ime po slovenskem pesniku in dramatiku Cvetku Golarju, v Retečah ima podružnico, ki jo obiskujejo učenci od 1. do 5. razreda.

Naša šola si prizadeva, da bi vsem učencem zagotovila čim boljše pogoje za učenje in njihov razvoj. Da je dobra osnovna izobrazba temelj za vsako nadaljnje izobraževanje, se zavedamo vsi strokovni delavci na šoli. Vodstvo šole spodbuja strokovno izobraževanje učiteljev, saj učitelj, ki sledi novostim stroke in sodobnim načinom dela z učenci, lahko dosega dobre rezultate pri delu.

Učitelji spodbujajo učence, da se udeležujejo tekmovanj, tako na naravoslovnem kot družboslovnem področju. Najboljši učenci so v zadnjih štirih letih dosegli priznanja na državnih tekmovanjih pri slovenskem jeziku, angleškem jeziku, nemškem jeziku, matematiki, logiki, fiziki, kemiji, zgodovini, računalništvu, biologiji, veseli šoli in v znanju o sladkorni bolezni.

Na šoli si prizadevamo in iščemo različne možnosti za čim boljšo materialno opremljenost učilnic. Tako smo do sedaj sodobno opremili učilnice za naravoslovne predmete, multimedijsko opremili predavalnico in več učilnic, prenovili in posodobili knjižnico. Na šoli sta dve računalniški učilnici, računalniki so tudi v nekaterih razredih in v knjižnici. Na vseh računalnikih je možen dostop do interneta. Učenci lahko računalnike v šoli uporabljajo za pripravo projektnih nalog in domačih nalog.

Šola je od leta 2002 članica UNESCO ASPnet Slovenije. Za uresničevanje UNESCO ciljev posebno pozornost namenjamo tkanju prijateljstva med slovenskimi vrstniki in vrstniki po svetu, povezovanju med ljudmi v šolskem prostoru in kraju, razvijanju odnosov (prijaznost, strpnost) med učenci in učitelji znotraj šole, izražanju pobud učencev na področju UNESCO ciljev, solidarnostnim akcijam, obeleževanju mednarodnih dni, sodelovanju v mednarodnih in nacionalnih projektih ter skrbi za okolje.

Leta 2008 je bila šola sprejeta v mrežo Zdravih šol. Tema projekta na šoli je gibanje in druženje, zato smo projekt poimenovali Zdrav duh v zdravem telesu. Namen projekta je promocije zdravja.

Poleg zagotavljanja dobrih materialnih pogojev se trudimo, da učencem nudimo čim bolj pestro ponudbo šolskih in izvenšolskih dejavnosti, saj jim na ta način koristno zapolnimo njihov prosti čas. Na šoli se zavedamo problema, da je veliko učencev v popoldanskem času samih, ker so starši odsotni zaradi službe ali drugih obveznosti.

 

Projekti v katerih sodelujemo

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...