Pojdi na glavno vsebino

Z odra na oder

Teme: Kulturna raznolikost, Kulturna dediščina, Kultura miru in nenasilja, Medkulturno učenje, Trajnostni razvoj, Trajnostni življenjski slog
Ključne besede: Demokracija in pravičnost, Diskriminacija, Enakopravnost spolov, IKT, Jeziki, Medijska in informacijska pismenost, Mir, Naučiti se živeti skupaj, Solidarnost, Svoboda izražanja, Toleranca, Umetnost
Nosilec: Osnovna šola Leona Štuklja Maribor
Vodja projekta: Metka Ferk (metka.ferk [afna] guest.arnes.si)
Ciljna skupina: vrtec, OŠ, 1. - 3. razred, OŠ, 4. - 6. razred, OŠ, 7. - 9. razred

Projekt je namenjen prikazu dela osnovnošolskih gledaliških skupin ob uresničevanju Unescovih ciljev. Projekt je tradicionalen, saj bo že 25. po vrsti.

Projekt bo predvidoma potekal v mesecu marcu 2022. Namenjen bo obeležitvi slovenskega kulturnega praznika (8. februarja). Potekal bo na šolskem odru OŠ Leona Štuklja Maribor. Kot nastopajoči so vabljene vse osnovnošolske skupine UNESCO šol, ter šole iz tujine s katerimi že nekaj let sodelujemo.

Razpis objavimo do konca meseca oktobra, sodelujoči pa se prijavijo do konca januarja. V začetku meseca marca pa izdelamo natančen časovni razpored sodelujočih šol. Želimo si, da bo projekt potekal v živo, v kolikor pa zaradi epidemioloških razmer to ne bo izvedljivo, pa ga bomo izvedli na daljavo.  Sodelujoči mentorji pridobijo potrdilo organizatorja o sodelovanju, poročila pa mentorji oddajo po e-pošti.

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...