Pojdi na glavno vsebino

Osnovna šola dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec

Splošni podatki

Tip ustanove:
Notice: Array to string conversion in /var/www/www.aspnet.si/tpl-compiled/sl/885b19b62507e7246a587cfdf01f3b83c032c29a.file.product.tpl.php on line 195
Array

Središče: Osrednja Štajerska

Črešnjevec 47, 2310 Slovenska Bistrica

02 805 51 50

www.cresnjevec.si

Teja Pintarič
(tejap [afna] cresnjevec.si)

Predstavitev

V zavodu Osnovne šole dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec, ki ime po enem izmed domačinov – dr. Jožetu Pučniku  nosi od novembra 2007 in v katerem od januarja 2008 deluje tudi vrtec, s svojim delom in ponosom izpolnjujemo vzgojiteljevo in učiteljevo poslanstvo in zraven vzgajanja in izobraževanja dajemo velik poudarek športnim in kulturnim vsebinam, ohranjanju kulturne dediščine in povezovanju z ožjim in širšim socialnim okoljem. Ponosno lahko zatrdimo, da smo kot prvi v naši občini zakorakali po poteh devetletke, prvi smo osvojili Eko listino in zastavo, prav tako pa je naša šola med prvimi v državi, ki je za svoje delo prejela listino Otrokovim pravicam prijazna šola. Prav tako smo prva Unesco šola v občini Slovenska Bistrica. Medsebojne odnose gradimo in krepimo znotraj razredne in šolske skupnosti. Številni projekti, ki jih izvajamo skozi vse leto, pa skrbijo za odnose do sočloveka, narave, lastnine in knjige. Šolo obiskuje okrog 170 od 1. do 9. razreda. Vrtec pa smo z 2 oddelkov v letu 2008 razširili na 5 oddelkov v letu 2010. Toda naša majhnost, glede na število učencev, prinaša veliko prednosti. Vsi se med seboj zelo dobro poznamo in pri nas ne poznamo skrivanja v množici. Individualnost znotraj skupine je velika prednost naše šole.
Zadovoljni obrazi, nasmejana lica, iskrive oči, uspehi na tekmovanjih, druženje na hodnikih, garderobi, igrišču, čas za pogovor, spoštovanje krajana, starša, sošolca, učitelja, učenca, kuharice, čistilke, hišnika, so vrline, ki se ne osvojijo v enem letu. To je proces. To je vzgoja. To je sodelovanje. To je spoštovanje. To je spoznanje, da smo različni. To je poznavanje dolžnosti. To je poznavanje pravic. To sta šola in vrtec na ČREŠNJEVCU, ki jo spremljata naslednji viziji:

 šola: ”Jaz, ti, mi vsi sprejemamo sebe in druge ljudi.”

 vrtec: "Srečni, vedoželjni in zdravi otroci ter zadovoljni starši in 
             delavci."

 

Projekti v katerih sodelujemo

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...