Pojdi na glavno vsebino

Osnovna šola Pesnica

Splošni podatki

Tip ustanove: Osnovna šola
Središče: Osrednja Štajerska

Pesnica pri Mariboru 44, 2211 Pesnica pri Mariboru

02 654 42 00

www.ospesnica.si

Gordana Rubelj Rubelj
(gordana.rubelj [afna] gmail.com)

Predstavitev

OŠ Pesnica s podružnico Pernica in vrtcema v Pesnici in Pernici predstavlja največji vzgojno izobraževalni zavod v Občini Pesnici.

Vizija naše šole je: učimo se poslušati, razumeti, sprejemati, dajati … 

Prizadevamo si za dobre medosebne odnose, komunikacijo, razumevanje in sprejemanje vseh ljudi, za osebnostni in učni razvoj otrok ter spodbujamo vseživljenjsko učenje. Pri uresničevanju vzgojno-izobraževalnih ciljev si prizadevamo za konstruktiven dialog med starši, učitelji in učenci.

Temeljne vrednote, pomembne za življenje in delo na naši šoli so medsebojno spoštovanje, medsebojno sodelovanje, dosledno spoštovanje pravil in dogovorov, občutek varnosti, strpnost, sprejemanje drugačnosti, odgovornost posameznika, znanje in uspeh, skrb za zdravje in ekološka osveščenost.

Šola je prežeta tudi s številnimi nacionalnimi in mednarodnimi projekti ter vsebinami, ki dajejo poseben pečat kakovosti dela v Zavodu. Smo nosilci razvoja v regiji in državi na mnogih predmetnih področjih.  Ponašamo se s številnimi uspehi, ki so plod uspešnega sodelovanja strokovnih delavcev zavoda, učencev, staršev in kraja. 

Projekti v katerih sodelujemo

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...