Pojdi na glavno vsebino

V sodelovanju z naravo sam pridelam hrano

Teme: Trajnostni razvoj, Trajnostni življenjski slog
Ključne besede: Cilji trajnostnega razvoja (SDG), Naučiti se živeti skupaj, Okolje, Podnebne spremembe, Solidarnost, Voda, Zdravje in HIV/AIDS
Nosilec: Osnovna šola Zreče
Vodja projekta: Marjeta Kobale (marjeta.kobale [afna] guest.arnes.si)
Ciljna skupina: OŠ, 1. - 3. razred, OŠ, 4. - 6. razred, OŠ, 7. - 9. razred, srednja šola, vrtec

S projektom želimo otroke navdušiti za sobivanje z naravo, spremljanje rasti in razvoja rastlin, skrbeti za svoje zdravje in negovati naš planet Zemljo.

Projekt je namenjen različnim ciljnim skupinam, od najmlajših do srednješolcev. 

S projektom želimo otroke vzpodbuditi za opazovanje narave, jo razumeti in negovati.

Na vrtu v okolici šole spremljamo rast rastlin in sadnih dreves, ki jih sami posadimo in s pomočjo raznih zunanjih sodelavcev obrezujemo in zatiramo morebitne škodljivce. V učilnici si pripravimo kotiček za vzgajanje rastlin, ki jih ob primernem času presadimo na vrt. Učence spodbujamo, da tudi doma skupaj s starši vzgajajo rastline in za njih skrbijo. Med letom si večkrat pripravimo zdrave obroke, solate, namaze iz rastlin, ki smo jih sami pridelali. Povežemo se z zunanjimi sodelavci; čebelarji, zeliščarji, ekološke kmetije...

Dejavnosti povezane s projektom izvajamo skozi celo šolsko leto, zbiramo primere dobre prakse in fotografije, ki jih ob koncu delimo z sodelujočimi v projektu.

Projekt bo predvidoma potekal od septembra 2022 do maja 2023, oziroma glede na sam projekt bo delo potekalo celo leto. Do 10.oktobra bomo zbirali prijave na projekt po elektronski pošti, konec meseca maja pa bodo sodelujoče šole poslale po elektronski pošti poročila o delu s fotografijami in povezave do šolskih spletnih strani, kjer imajo dokumentirano delo z raznimi fotografijami. Mentorji bodo v mesecu juniju prejeli potrdilo o sodelovanju. 

Več informacij najdete na:
oszrece.net/?page_id=799

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...