Pojdi na glavno vsebino

Vrtec Ptuj

Splošni podatki

Tip ustanove: Vrtec
Središče: Spodnje Podravje

Raičeva ulica 12, 2250 Ptuj

02 749 28 00

www.vrtec-ptuj.si

Janja Horvat
(bezjak.janja82 [afna] gmail.com)

Predstavitev

Smo javni vrtec, ki ga je za potrebe  najmlajših ustanovila MO Ptuj.  Naše poslanstvo je vzgoja, izobraževanje in varovanje predšolskih otrok. V sodelovanju z ustanoviteljico -MO Ptuj, vzpostavljenim sistemom kakovosti ter podpori  staršev, omogočamo  in ustvarjamo pogoje za celostni razvoj vseh otrok, ki so vključeni v naš vrtec.

Vrtec Ptuj je javni  vzgojno izobraževalni zavod, ki ga sestavlja 11 organizacijskih enot na območju najstarejšega slovenskega mesta Ptuj. Glede na potrebe delovnega časa staršev imajo enote različen odpiralni čas s katerim omogočamo vključitev otrok v vrtec.
Vrata vrtcev so odprta  vsak dan, od ponedeljka do petka, razen praznikov in dela prostih dni. V naših enotah omogočamo otrokom 9 urni program v dnevnem in  izmenskem 10,5 urnem poslovalnem času.

Vzgojno izobraževalno delo oblikujemo glede na sprejeti  nacionalen program za predšolske otroke - KURIKULUM za vrtce.

Zagotavljamo pogoje za stalno vključevanje otrok s posebnimi potrebami v predšolski program s prilagojenim izvajanjem in dodatno strokovno pomočjo ter v prilagojen predšolski program. 

Z ustaljenim dnevnim redom, ki ima enake sestavine v vseh enotah, otrokom zagotavljamo dobro počutje v času bivanja v vrtcu.

Že vrsto let v okviru celodnevnega programa  v vrtcu, izvajamo enkrat tedensko za vse otroke od 3. leta starosti do vstopa v šolo  program obogatitvenih dejavnosti: učenje tujega jezika, nemščine in angleščine

V dogovoru s starši in sprejetim programom na Svetu zavoda organiziramo  za starejše otroke dodatno še: Igre v  vodi, Igre na snegu, Planinsko-doživljajske  pohode in tabore,  obiske gledaliških predstav.

Posebno skrb v vrtcu namenjamo zdravju in prehrani.

Projekti v katerih sodelujemo

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...