Pojdi na glavno vsebino

Kapljice življenja - HRANA

Teme: Trajnostni razvoj, Trajnostni življenjski slog
Ključne besede: Cilji trajnostnega razvoja (SDG), Voda
Nosilec: Osnovna šola dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec
Vodja projekta: Anja Sovič (anjas [afna] cresnjevec.si)
Ciljna skupina: OŠ, 1. - 3. razred, OŠ, 4. - 6. razred, OŠ, 7. - 9. razred, srednja šola, vrtec

S pomočjo projekta bomo učence ter druge udeležence spomnili na pomen hrane v našem življenju. Lotili se bomo različnih dejavnosti, ki bodo povezane s hrano in tako udeležencem prikazali, kako je hrana povezana z našim zdravjem in počutjem. Opomnili jih bomo tudi na kulturo prehranjevanja in bonton pri uživanju hrane.

Projekt bomo izvedli kot dan dejavnosti na naši šoli v mesecu marcu. Na izbran dan bomo izvajali različne dejavnosti, ki bodo prilagojene učencem različnih starosti. K sodelovanju bomo povabili druge šole in vrtce. Za učence naše šole bodo aktivnosti potekale na šoli in bližnji eko kmetiji, za prijavljene pa na daljavo. Ker so digitalne kompetence dandanes zelo pomembne, smo se odločili, da del delavnic izpeljemo kot virtualni/digitalni učni sprehod, ki bo omogočen tudi sodelujočim šolam in vrtcem.

Temo smo si zastavili zelo široko, ker upamo, da bomo lahko s pomočjo udeležencev pokrili čim več spektrov, zato jih pri tem ne bomo omejevali. Ker je tema naravoslovnega značaja, imamo v mislih veliko različnih dejavnosti, ki bodo pritegnile učence. Želimo, da se učijo preko izkušenj, zato bodo aktivno vključeni. 

Tudi za prijavljene k projektu želimo, da učenci samostojno pripravijo prispevek, mentor pa bo ob prispevku poslal še poročilo o dogodku. Vse informacije bodo kandidati za prijavo dobili na vabilu na projekt. V kolikor bodo udeleženci izpolnili pogoje za sodelovanje, bodo prejeli tudi potrdilo.

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...