Pojdi na glavno vsebino

Na mostovih ustvarjalnosti

Osrednja tema: Vrednote in stališča
Sorodne teme: Enakopravnost spolov, Materni jezik, Priložnosti za mlade, Trajnostni način življenja, Vrednote in stališča, Zdrav način življenja
Nosilec: Osnovna šola Zreče
Ciljna skupina: OŠ, 1. - 3. razred, OŠ, 4. - 6. razred, OŠ, 7. - 9. razred, srednja šola

Opis projekta

Projekt Na mostovih ustvarjalnosti vas vabi, da gradite otroške svetove in ustvarjate mostove, ki nas bodo povezali v znanju in odnosih. 

Šole, ki se bodo prijavile na projekt, bodo lahko s popustom kupile sestavljanke GOGIX. Sestavljanka je slovenski proizvod in nam omogoča konkretizacijo marsikaterih učnih ciljev.

Sestavljanka nam omogoča, da se učenci v procesu osvajanja učnih ciljev srečajo s konkretnimi nalogami, kjer pod njihovimi prsti zaživijo ideje in tako se spoznajo z naravoslovnimi, tehničnimi in drugimi resnicami.

Po mojem pa sta najpomembnejša segmenta eksplozija ustvarjalnih idej, ki se ob tem delu rojevajo in razvoj sodelovanja, ob katerem učenci osebnostno rastejo skozi izražanje mnenj, argumentiranje, aktivno poslušanje…

Pričakovani cilji in rezultati

Namen projekta je, da v šolskem letu izvedete dejavnost, v kateri sledite izbranim specifičnim ali splošnim ciljem v vzgoji in izobraževanju in uporabite sestavljanko GOGIX kot didaktični pripomoček.

Metoda dela z uporabo gradnikov omogoča aktivno vključevanje učencev v proces osvajanja ciljev in s tem večje razumevanje in posledično pomnjenje odkritega. Hkrati učenci razvijajo grafomotorične spretnosti, ki so danes tako zaželene pri pisanju.

Igra  spodbuja individualen razvoj, predvsem pa kliče po graditi skupaj, sodelovati, povezovati, izražati svoja mnenja in prisluhniti drugim ter tako premikati lastne okvirje.

Časovnica

Prijave bodo potekale v mesecu septembru in projekt se bo zaključil konec meseca maja. Udeleženci bodo seznanjeni z gradivom v mesecu septembru.

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...