Pojdi na glavno vsebino

Vabilo za sodelovanje v projektu SRČNA PISMA ZA MALE BORCE ob svetovnem dnevu redkih bolezni

10. februar 2020

V Društvu za otroke z redkimi boleznimi Viljem Julijan vas prijazno vabimo, da ob priložnosti SVETOVNEGA DNEVA REDKIH BOLEZNI, ki bo 29. februarja, skupaj z nami naredite nekaj posebnega, dobrega in zelo srčnega za otroke z redkmi boleznimi in njihove družine.

In sicer vas lepo vabimo, da se nam pridružite v našem vseslovenskem projektu SRČNA PISMA ZA MALE BORCE, v kateri bomo ustvarjali srčna sporočila podpore, ki so namenjena otrokom z redkimi boleznimi ter njihovim družinam.

Redke bolezni (https://viljem-julijan.si/redke-bolezni/) so namreč zelo težka zdravstvena stanja, kar 75-odstotkov bolnikov pa so otroci. Te bolezni so večinoma neozdravljive, pogosto pa tudi smrtonosne.

S projektom pri otrocih in mladih spodbujamo sprejemanje drugačnosti, empatijo in solidarnost ter širimo osveščenost o redkih boleznih in pomenu medsebojne podpore.

Redke bolezni so večinoma težke in neozdravljive bolezni, zato mali bolniki skupaj s svojimi družinami doživljajo zelo težke stiske. Tako spodbujamo vse ljudi dobrega srca, da damo ob priložnosti svetovnega dneva redkih bolezni otrokom z redkimi boleznimi našo podporo, razumevanje, sočutje in ljubezen. Vsaka podpora v takšni stiski veliko pomeni, hkrati pa bomo dali malim borcem priznanje za njihovo borbo z boleznijo ter priznanje neprecenljive vrednosti njihovega življenja in obstoja, ne glede na njihovo zdravstveno stanje ter njihovo dolžino življenja.

Kako lahko sodelujete?

Prijavite se za sodelovanje na naš elektronski naslov srcna-pisma@viljem-julijan.si.

Posredujete nam naziv vaše ustanove ter ime in priimek koordinatorja, mi pa vam bomo poslali nadaljnja navodila.

Bolniki z redkimi boleznimi se poleg zdravstvenih in socialnih težav pogosto srečujejo tudi s predsodki, z nesprejemanjem, nerazumevanjem, stigmatizacijo in celo diskriminacijo. Zato je zelo pomembno, da širimo zavedanje, da ima vsak posameznik in vsako življenje enako vrednost.

Veseli bomo vašega sodelovanja, več informacij o projektu pa je v priponki.

Srčna pisma za male borce

S prijaznimi pozdravi,
Gregor - SoulGregArtist in Nina, starša Viljema Julijana in ustanovitelja Društva Viljem Julijan
dr. Nejc Jelen, predsednik Društva Viljem Julijan

E: srcna-pisma@viljem-julijan.si
W: www.viljem-julijan.si
FB: https://www.facebook.com/SkladViljemJulijan/

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...