Pojdi na glavno vsebino

Oddaja letnih poročil

1. junij 2024

Spoštovane šolske koordinatorice in šolski koordinatorji, vodje projektov, vodje središč in sodelujoči pri projektu Dediščina,

zahvaljujem se vam za uspešno in kvalitetno izpeljano delo v letošnjem šolskem letu ter za vse dobre želje ob izvolitvi v mandat. Po svojih najboljših močeh se bom potrudila, da bo naše delo v mreži še naprej teklo nemoteno.

V preteklih tednih so vas vaše vodje središč že seznanile z nekaterimi novostmi. Posredovale so nam posodobljene sezname sodelujočih, na podlagi katerih smo ažurirali vaše uporabniške račune. Vsi sodelujoči bi sedaj morali nemoteno dostopati do www.aspnet.si.

Ob koncu šolskega leta bi vam želela predati nekaj najpomembnejših informacij, o novostih pa se bomo pogovorili še na našem srečanju, ki bo v oktobru 2024 v Slovenj Gradcu.

Najprej bi želela dobro novico deliti z vsemi sodelujočimi pri projektu Dediščina, ki je intenzivno potekal že v šolskem letu 2022/2023. S koncem maja, natančneje 31. maja 2024, smo vam izdali potrdila o sodelovanju pri projektu, ki so ovrednotena z dvema točkama. Dostop do izdanih potrdil vam je omogočen preko spletne strani www.aspnet.si. Če boste imeli pri dostopu težavo ali dosedaj še niste imeli svojega uporabniškega računa, uporabite funkcijo Pozabljeno geslo in sledite navodilom v sporočilu. Prosimo vas, da do konca šolskega leta (31.8.2024) preverite ustreznost podatkov na vaših potrdilih. Skupaj z ožjo ekipo se bom do konca šolskega leta potrudila, da bomo vaše prispevke objavili tudi na naši spletni strani.

Vodje projektov prosim, da do 15. junija 2024 - do konca dneva - oddate evalvacijska poročila za izvedene projekte. Po tem datumu poročil ne bo možno oddati, posledično pa ne bodo izdana potrdila o vodenju projekta. Dostop do oddaje poročila vam je omogočen preko spletne strani www.aspnet.si, tako kot v preteklih letih. Če boste imeli pri dostopu težavo, uporabite funkcijo Pozabljeno geslo in sledite navodilom v sporočilu. Vsa poročila bodo pregledana s strani vodij središč in evalvacijske komisije. Vsi sodelujoči boste potrdila za opravljeno delo v šolskem letu 2023/2024 prejeli 31.8.2024.

Kot so vam predstavile že vodje središč, želimo nadaljne delo v mreži - tudi na področju izvajanja projektov - nadgraditi. Ker priprava novih smernic terja nekaj časa, smo se dogovorili, da bomo v šolskem letu 2024/2025 izvajali le po en projekt znotraj vsakega središča. To nikakor ne pomeni konec projektov, predstavlja pa nov mejnik v naši skupni zgodbi.

Šolske koordinatorice in koordinatorje prosim, da do 15. junija 2024 - do konca dneva - oddate letna poročila. Po tem datumu poročil ne bo možno oddati, posledično pa ne bodo izdana potrdila šolskim koordinatorjem. Dostop do oddaje poročila vam je omogočen preko spletne strani www.aspnet.si, tako kot v preteklih letih. Če boste imeli pri dostopu težavo, uporabite funkcijo Pozabljeno geslo in sledite navodilom v sporočilu. Vsa poročila bodo pregledana s strani vodij središč in evalvacijske komisije. Vsi sodelujoči boste potrdila za opravljeno delo v šolskem letu 2023/2024 prejeli 31.8.2024.

Kot ste bili že v lanskem šolskem letu obveščeni, se je spremenil tudi Pravilnik o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive. Skladno s tem se z ožjo ekipo trudimo, da bi s strani pristojnega ministra pridobili informacijo o tem, kako bo ovrednoteno vaše delo v prihodnje. Želimo si oblikovati jasne smernice, da bi poleg šolskih koordinatorjev in vodij projektov lahko dali možnost tudi ravnateljem, da ustrezno ovrednotijo delo vaših sodelavcev, ki prav tako sodelujejo z vami in nami.

Že v naprej se vam zahvaljujem za vaše sodelovanje in vam želim veliko uspehov tudi v prihodnje!

Se vidimo v Slovenj Gradcu!

Mojca Ruter
nacionalna koordinatorica ASPnet Slovenija

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...