Pojdi na glavno vsebino

Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo 2020/2021

25. september 2020

Vabimo vas k sodelovanju v našem človekoljubnem nepridobitnem projektu, ki je namenjen spodbujanju strpnosti, spoštovanja, sodelovanja in prijateljstva med otroki in mladimi skozi OBELEŽITEV MEDNARODNEGA DNEVA STRPNOSTI, ki ga je za 16. november razglasila Organizacija Združenih narodov.

V Izobraževalnem centru Eksena že šesto leto zapored tradicionalno pripravljamo PROJEKT MEDNARODNI DAN STRPNOSTI - DAN ZA STRPNOST IN PRIJATELJSTVO, v katerem strokovno pripravimo program delavnice na temo strpnosti in nestrpnosti, ki jo lahko v tednu mednarodnega dneva strpnosti samostojno izvedete z dijaki v vaši srednji šoli.

Častni pokrovitelj projekta je varuh človekovih pravic Peter Svetina.

Program za delavnico vam podarimo, več o projektu pa si lahko preberete v vabilu v priponki.

V lanskem letu je v projektu sodelovalo več kot 180 vrtcev, osnovnih in srednjih šola, projekt je s častnim pokroviteljstvom podprla varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer, zaključna razstava izdelkov otrok in mladih, nastalih v tem projektu, pa je bila v prostorih Hiše Evropske unije. V predlanskem letu pa je projekt s častnim pokroviteljstvom podprl predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez, razstava pa je bila v prostorih Državnega zbora RS.

Tudi v letošnjem letu načrtujemo osrednjo razstavo na kateri bodo sodelovali izbrani likovni in pisni izdelki otrok in mladih iz vse države.

Prijave na projekt smo že začeli zbirati, zato vas lepo vabimo, da se prijavite za sodelovanje v projektu na naš e-poštni naslov strpnost@eksena.si (ime srednje šole, ime in priimek koordinatorja projekta, e-poštni naslov koordinatorja in telefonska številka koordinatorja).

Program za izvedbo delavnice vam bomo poslali ob prijavi na projekt.

Predstavitev projekta

Vabilo

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...