Pojdi na glavno vsebino

Šolski center Ptuj, Šola za ekonomijo, turizem in kmetijstvo

Splošni podatki

Tip ustanove: Srednja šola
Središče: Spodnje Podravje

Volkmerjeva cesta 19, 2250 Ptuj

02 787 17 00

ekonomska.scptuj.si

Barbara Selinšek
(barbara.selinsek [afna] gmail.com)

Predstavitev

Šolski center Ptuj  združuje 4 pedagoške enote oz. šole, ki vsaka  zase skrbijo za razvijanje poklicnega strokovnega izobraževanja na področjih kmetijstva, turizma, ekonomije, ekolologije, elektrotehnike, strojništva in računalništva. v okviru ŠC delujejo še programi Višje strokovne šole, in sicer ekonomist, mehatronik in upravljanje podeželja in krajine. Dolgoročni cilji razvoja ŠC Ptuj temeljijo na široki ponudbi različnih strokovnih programov, kjer razvijamo strokovnost, povezovanje z okoljem, medpredmetno povezovanje, posebej pa poudarjamo učenje mehkih veščin, kot so razvijanje komunikacije med različnimi dejavniki v izobraževanju, učenju javnega nastopanja in predstavljanja izdelkov ter učenju strpnega dialoga, sprejemanju drugačnosti, uzaveščanju okoljske problematike, pomenu zdravega okolja in načinih boja proti onesnaževanju.

Šola za ekonomijo, turizem in kmetijstvo je nastala februarja 2021 z združitvijo bivše Ekonomske in Biotehnične šole. Na novi šoli razvijamo različne programe: ekonomski tehnik, kmetijsko - podjetniški tehnik, okoljevarstveni tehnik, pomočnik v biotehniki, cvetličar, gastromom - hotelir, arnžer in trgovec. Zraven strokovnih kompetenc dijaki tekom šolanja usvajajo veščine komunikacje, razvijanja podjetniških idej, dejavno se vključujejo v okolje in se povezujejo z različnimi podjetji, tako strokovnimi kot socialnimi. Poseben poudarek dajemo razvijanju lastnega mišljenja, kamor spada razvijanje idej, dejavno vključevanje v dejavnosti za čisto okolje, razvijanje zdravega načina življenja in aktiven odnos do novih tehnologij. Seveda pri razvijanju komunikacije ne smemo pozabiti na rabo slovenskega jezika na vseh področjih, saj nas jezik zaznamuje kot narod, naša kultura pa je odraz naše duhovne kolektivne zavesti, zato ji je potrebno posvečati posebno pozornost.

V okviru programa Erasmus  dijakom nudimo možnost sodelovanja s tujimi partnerji in podjetji, z namenom zagotovitve konkurenčnosti dijakov na evropskem zaposlitevnem trgu, spoznavanju drugih kultur in jezika in tako učenju strpnosti in sprejemnju drugačnosti.

Projekti v katerih sodelujemo

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...