Pojdi na glavno vsebino

Osnovna šola Franja Goloba Prevalje

Splošni podatki

Tip ustanove:
Notice: Array to string conversion in /var/www/www.aspnet.si/tpl-compiled/sl/885b19b62507e7246a587cfdf01f3b83c032c29a.file.product.tpl.php on line 195
Array

Središče: Koroška

Polje 4, 2391 Prevalje

02 823 45 00

os-prevalje.mojasola.si

Maja Pristovnik
(maja.koleznik [afna] gmail.com)

Predstavitev

OŠ Franja Goloba Prevalje

Podružnice: Leše, Holmec in Šentanel ter Vrtec Krojaček Hlaček

Število učencev: 611 (vrtec 274)

Število zaposlenih: 150

Osnovna šola Franja Goloba Prevalje (1963), ki nosi ime po znanem slovenskem grafiku, slikarju in restavratorju, je nosilka kulturnega dogajanja v Občini Prevalje. 22. maja 1961 je na šoli na pobudo prof. Stanka Kotnika in Leopolda Suhodolčana vzklila ideja o bralni znački, ki je kmalu prerasla v vseslovensko gibanje, na kar smo izredno ponosni. Da nam je kultura položena v zibelko, dokazujemo še z Muzejem bralne značke, ki krasi avlo šole, po stopnišču pa imamo kotičke posvečene znanim ustvarjalcem in delavcem šole, in sicer kotiček namenjen Franju Golobu, Leopoldu Suhodolčanu, ki je bil od leta 1963 do leta 1975 ravnatelj šole, in Andreju Grošlju, priznanemu kiparju in pedagogu naše šole. Na šoli že več kot 50 let izhaja glasilo Vigred, za učence razredne stopnje pa vrsto let glasilo Hlaček.

Zaznamuje pa nas še en datum, in sicer 10. 12. 2002, saj je takrat naša šola prejela naziv UNESCO ASPnet šola in dana nam je bila možnost, da izvajamo aktivnosti, ki bogatijo temeljne vsebine UNESCA. Širimo kulturo medsebojnih odnosov (projekt Nenasilna komunikacija), spodbujamo prostovoljstvo (medgeneracijsko sodelovanje z Domom starejših na Fari), organiziramo dobrodelne in zbiralne akcije, skrbimo za čisto in urejeno okolje, veliko pozornosti pa namenjamo tudi zdravemu psiho-fizičnemu razvoju učencev (priznanje za najbolj športno šolo).

Rdeča nit našega delovanja in povezovanja ostajajo Delorsovi stebri izobraževanja:

UČITI SE, DA BI VEDELI.

UČITI SE, DA BI ZNALI DELATI.

UČITI SE, DA BI ZNALI ŽIVETI SKUPAJ.

UČITI SE BITI.

Projekti v katerih sodelujemo

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...