Pojdi na glavno vsebino

Osnovna šola dr. Antona Trstenjaka Negova

Splošni podatki

Tip ustanove: Osnovna šola
Središče: Pomurje

Negova 20, 9245 Spodnji Ivanjci

+386 2 560 10 04

www.os-negova.si/

Urška Pliberšek
(urska.plibersek [afna] gmail.com)

Predstavitev

Smo majhna in prijazna podeželska šola, ki svoje poslanstvo uresničuje skozi vizijo:

"S spoštovanjem in odgovornostjo do vseživljenjskega znanja."

Šola je dobila ime po psihologu, teologu, antropologu, filozofu ter učencu naše šole, dr. Antonu Trstenjaku, ki je prostorom v šoli določil barve. Dejal je: »Barve morajo biti takšne, da se bo vsak, ki vstopi v šolo, počutil sprejetega.«

Za vsako generacijo izvedemo tri šole v naravi (plavalno, smučarsko, naravoslovno) in plavalni tečaj v 1. triletju. Glede na majhnost šole imajo učenci možnost izbire med več kot 30 interesnimi dejavnostmi.

Naša šola si prizadeva, da bi bila čim bolj prepoznavna v širšem okolju. Zato sodelujemo v različnih šolskih, pilotskih in inovativnih projektih na lokalnem, regijskem, nacionalnem in mednarodnem nivoju.

Biti UNESCO šola je privilegij in čast, ki prinaša obveznosti in dejavnosti v okviru 4 Delorsovih stebrov.

Zelo ponosni smo na, že drugič  pridobljen naziv,  kulturna šola, ki se odraža skozi različne aktivnosti na pevskem, dramskem, lutkovnem področju ter pri organizaciji prireditev.

V letu 2017 je bila naša šola ponovno uspešna na izboru Erasmus+ projekta. Slogan, »Upaj si! Ostani v ravnovesju! Pojdi naprej!«, povezujemo z vsemi projekti in dejavnostmi, ki jih na šoli peljemo.

Prav tako se radi pohvalimo, da smo v projektu Zmagujmo z vrednotami. Program usmerja v celovit in uravnotežen pregled etičnih norm in uvajanje vrednot, s katerimi gradimo dejaven vrednotni svet učencev.

Za izboljšanje kompetenc mladih ter večjo usposobljenost izobraževalcev za uporabo sodobne IKT pri poučevanju in učenju, smo vključeni v projekt Sio 2020.

Projekti v katerih sodelujemo

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...