Pojdi na glavno vsebino

Osnovna šola Belokranjskega odreda Semič

Splošni podatki

Tip ustanove: Osnovna šola
Središče: Posavje, Dolenjska in Bela krajina

Šolska ulica 1, 8333 Semič

07 356 54 00

www.osbos.eu

Vlasta Henigsman
(vlasta.henigsman [afna] guest.arnes.si)

Predstavitev

OŠ Belokranjskega odreda Semič je edina šola v občini Semič. Je srednje velika šola z eno podružnično šolo in vrtcem. 

Šola je vključena v različne projekte, to so UNESCO šola, EKO šola, zdrava šola, kulturna šola. Z namenom razvijanja in uvajanja sodobnih pristopov poučevanja sodelujemo v  projektih Inovativna učna okolja,  ATS STEM (vrednotenje prečnih veščin na področju naravoslovja, tehnologije in matematike), Pogum, Mladim se dogaja, Semena sprememb, SLOfit. Poglobljeno delo v projektih združujemo v projektnem tednu  DEKD in TKD.

Sledimo načelom Unesco ASP net, razvijamo vsa štiri Doloresova načela, vključujemo ASP net vsebine v učni in letni načrt šole, se udeležujemo nacionalnih in mednarodnih projektov. Pouk prilagajamo sposobnostim vsakega posameznega učenca; gradimo predvsem na učenčevih močnih področjih in poskušamo doseči nivo znanja, ki jim omogoča nadaljnje šolanje. Našim učencem želimo privzgojiti osnovne in nujne vrednote, kot so odgovornost ter spoštovanje sebe, drugega in okolja, v katerem živimo. Podati jim želimo potrebno znanje in kompetence za nadaljevanje šolanja in dosego ciljev, ki so si jih zadali.  

Poudarek je na izobraževanju zaposlenih ter vključevanju učencev v mnoge šolske in obšolske dejavnosti, kjer učenci dosegajo odlične rezultate na šolskem, državnem in mednarodnem nivoju.

Prav tako se zavedamo, da je potrebno krepiti komunikacijo in medsebojno sodelovanje med zaposlenimi, učenci in starši. Težave in konflikte poskušamo reševati sproti na konstruktiven način z veliko mero razumevanja, vendar z zavedanjem, da lahko samo z dobrim delom, trudom in poštenostjo dosegamo želene rezultate.

Projekti v katerih sodelujemo

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...