Pojdi na glavno vsebino

Z odra na oder

Teme: Kulturna raznolikost, Kulturna dediščina, Kultura miru in nenasilja, Medkulturno učenje
Ključne besede: Demokracija in pravičnost, Enakopravnost spolov, Jeziki, Naučiti se živeti skupaj, Solidarnost, Umetnost, Vključenost in pravičnost, Whole-school approach
Nosilec: Osnovna šola Leona Štuklja Maribor
Vodja projekta: Danijela Kajzer (danijela.kajzer [afna] os-leon.si)
Ciljna skupina: OŠ, 1. - 3. razred, OŠ, 4. - 6. razred, OŠ, 7. - 9. razred

Srečanje osnovnošolskih gledaliških skupin in predstavitev produkcije dramskih šolskih skupin oziroma krožkov.

Osnovna šola Leona Štuklja Maribor pripravlja tradicionalno srečanje otroških gledaliških skupin, ki bo potekalo 28. marca 2024 v šolski avli. Potekalo bo v živo. Projekt Z Odra na oder je namenjen prikazu dela osnovnošolskih gledaliških skupin, je celodneven in glede na vsebino predstav razdeljen v tri sklope. Vsak sklop je namenjen eni triadi, tako da program prilagodimo starostni stopnji. Začnemo zjutraj s predstavami za najmlajše in zaključimo pozno popoldan ali zvečer s predstavami za starejše učence.

S projektom poglabljamo znanja o gledališki ustvarjalnosti in prvinah gledališke kulture. Pri učencih spodbujamo aktivno medsebojno sodelovanje ter učenje v skupini.  Skozi igro ter najrazličnejše situacije se učenci učijo spoštovanja do sebe in  do drugih, obenem pa si krepijo pozitivno samopodobo. Z nastopi tujih gledaliških skupin spoznavajo in spoštujejo druge kulture, drug jezik. S sobivanjem pridobivajo nove prijatelje in spoznavajo drugačen način življenja. Le tako se bodo lahko vključili v življenje, kot aktivni državljani.

Z negovanjem tega projekta tudi zagotavljamo, da lahko vsak sodeluje v kulturnem življenju bodisi kot ustvarjalec kulturnih dobrin in storitev bodisi kot posrednik ali prejemnik teh storitev. Umetnostna vzgoja oz. vzgoja skozi umetnost in kulturo omogoča posameznikovo osebnostno rast, spodbuja različne oblike mišljenja, predstavlja osnovo za družbo, temelječo na znanju, ustvarjalnosti in strpnosti.

Prijave mentorjev šolskih gledaliških skupin zbiramo od oktobra 2023 do vključno 19. 1. 2024, prijavnica bo objavljena septembra 2023. Poročila o izvedbi mentorji oddajo po nastopu, najkasneje tri tedne po zaključenem srečanju, nato šola izda potrdila.

Več informacij najdete na:
https://www.os-leon.si/

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...