Pojdi na glavno vsebino

MAVRICA UMETNOSTI KULTURNE RAZNOLIKOSTI

Teme: Kulturna raznolikost, Kulturna dediščina, Kultura miru in nenasilja, Medkulturno učenje
Ključne besede: Človekove pravice, Demokracija in pravičnost, IKT, Jeziki, Medijska in informacijska pismenost, Migracije in begunci, Naučiti se živeti skupaj, Svoboda izražanja, Toleranca, Umetna inteligenca, Umetnost, Vključenost in pravičnost
Nosilec: Osnovna šola Jožeta Moškriča
Vodja projekta: Vesna Ristova Petrova ( NOVI KOORDINATOR ) (vesna.petrova [afna] guest.srnes.si)
Ciljna skupina: OŠ, 7. - 9. razred

Glavni cilj v našem projektu je delo za razvijanje sobivanja, sprejetosti , učenje strpnosti in drugačnosti, ki se veliko združuje in prepleta v glasbeni in likovni umetnosti. Učenci bodo pri različnih umetniških delavnicah in dramskih temah ustvarjali : MAVRICO UMETNOSTI KULTURNE RAZNOLIKOSTI.

Kultura se je v tem času in prostoru pri nas spremenila in zajela  različne oblike. V teh letih izhaja iz številnih in raznolikih identitet skupin in družb, ki sestavljajo človeštvo.

Ta raznolikost ustvarja boljši svet in medkulturnost  v kateri ki odpira nove možnosti, krepi človeške zmogljivosti in vrednote , zato  predstavlja temeljno gibalo trajnostnega razvoja skupnosti. Obenem je kulturna raznolikost pomembna ker se nenehno razvija v okviru strpnosti in medsebojnega spoštovanja,  je nepogrešljiva za mir in varnost na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni povsod  okoli nas. Učenci, osnovnošolci so najbolj ranljivi v družbi pri spremembi svojega bivanja oz emigriranja. 

Glavni cilj v našem projektu je delo za razvijanje sobivanja, sprejetosti , učenje strpnosti in drugačnosti, ki se veliko združuje in prepleta v glasbeni in likovni umetnosti.  Učenci bodo pri različnih  umetniških delavnicah in dramskih  temah ustvarjali : MAVRICO UMETNOSTI KULTURNE RAZNOLIKOSTI.

Več informacij najdete na:
http://www.o-jozmos.lj.edus.si/

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...