Pojdi na glavno vsebino

Likovni extempore

Teme: Kulturna dediščina, Kultura miru in nenasilja, Trajnostni razvoj, Trajnostni življenjski slog
Ključne besede: Demokracija in pravičnost, Diskriminacija, Mir, Naučiti se živeti skupaj, Okolje, Solidarnost, Svoboda izražanja, Toleranca, Umetnost, Vključenost in pravičnost
Nosilec: Osnovna šola Šempas
Vodja projekta: Lilijana Zalesjak Gerlica (lilijana.zalesjak.gerlica [afna] ossempas.si)
Ciljna skupina: OŠ, 4. - 6. razred, OŠ, 7. - 9. razred, srednja šola

Projekt Likovni Ex Tempore poudarja sodelovanje v duhu kulture miru in nenasilja, strpnosti in sodelovanja, sprejemanja drugačnosti, v skrbi za osebnostni razvoj vsakega posameznika in za ohranitev naravne in kulturne dediščine. Skozi ustvarjalno druženje učenci spoznavajo kulturno in naravno dediščino kraja, posebnosti krajine in arhitekture ter modernejše tokove v likovnem ustvarjanju.

Likovni extempore se začne s sprejemom sodelujočih učencev, dijakov, varovancev in mentorjev in kulturnim programom. Sledi mu voden ogled kraja in likovno ustvarjanje pod vodstvom mentorjev na različnih lokacijah po celem območju kraja. Dogodek se zaključi s postavitvijo razstave nastalih likovnih del, sproščenim druženjem učencev, dijakov, varovancev in mentorjev, z zaključno prireditvijo in podelitvijo priznanj za sodelovanje ter srečanjem in strokovnim posvetom mentorjev (učiteljev likovne umetnosti).

Šola v začetku šolskega leta razpošlje vabila s podrobnim opisom dogodka ter kje in do kdaj se je potrebno na dogodek prijaviti.

Več informacij najdete na:
http://www.ossempas.si

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...