Pojdi na glavno vsebino

Kako se pa ti igraš?

Teme: Kulturna raznolikost, Kulturna dediščina, Kultura miru in nenasilja
Ključne besede: Demokracija in pravičnost, Medijska in informacijska pismenost, Solidarnost, Šport in športne vrednote, Vključenost in pravičnost
Nosilec: Osnovna šola Šmihel
Vodja projekta: Mojca Pirc (mojca.pirc [afna] os-smihel.si)
Ciljna skupina: OŠ, 1. - 3. razred, OŠ, 4. - 6. razred

Pri projektu sodelujeta prva in druga triada. S pomočjo mentorja učenci izdelajo družabno igro z navodili. Koordinator določi pare šol, ki si med sabo po pošti izmenjajo igre.

Projekt je namenjen učencem prve in druge triade. Namen projekta je razvijanje ustvarjalnosti, spodbujanje sodelovanja med učenci, krepitev medosebnih odnosov in pozitivne klime. Prijava na projekt je do konca meseca oktobra 2023 na elektronski naslov mojca.pirc@os-smihel.si.Na projekt vas prijavi tudi vaš šolski koordinator, če ste člani Unesco šol in sicer na spletni strani Unesca. V mesecu novembru prejmete natančna navodila za delo in naslov šole, s katero si boste izmenjali izdelke.

Mentor z učenci izdela družabno igro po lastni izbiri. Izdelate lahko tudi igro, ki jo igramo zunaj. Igra mora biti izdelana v celoti, torej ima tudi morebitne pripadajoče figurice in natančna navodila za delo. Športnih rekvizitov (npr. žoga) seveda ne rabimo dodajati. Izbiramo čim bolj zanimivo tematiko (npr. astronomija, živali sveta, šport ...).

Do konca meseca aprila 2024 mentorji oddajo kratko poročilo za sodelujoče iz posamezne šole, kjer kratko opišejo svojo aktivnost in evalvirajo delo. Do konca meseca maja 2024 bomo izdali potrdila mentorjem. 

Več informacij najdete na:
https://podruznica-os-smihel.splet.arnes.si/

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...