Pojdi na glavno vsebino

Biseri baroka

Teme: Kulturna raznolikost, Kulturna dediščina, Medkulturno učenje
Ključne besede: Cilji trajnostnega razvoja (SDG), Naučiti se živeti skupaj, Umetnost
Nosilec: Osnovna šola Brežice
Vodja projekta: Martina Suban (martina.suban [afna] osbrezice.si)
Ciljna skupina: OŠ, 7. - 9. razred

Projekt je namenjen povezovanju kreativnih idej učencev in dijakov z lokalnim okoljem. Pri tem jim bomo pomagali učitelji tehnike, likovnega pouka, zgodovine in razširjenega programa. Svoje zamisli bodo lahko udejanili na različnih dejavnostih v učilnici v naravi, pripravili zaključno predstavitev izdelkov, raziskovali mesto Brežice in iskali elemente baroka, obiskali delavnico v Posavskem muzeju, ustvarjali na temo, se družili in pridobivali na prečnih veščinah. Aktivnosti bodo potekale v času pouka v povezavi z ustreznimi vsebinami iz učnih načrtov in pri interesni dejavnosti Unesco skozi celo šolsko leto z zaključkom v mesecu maju. Skozi projekt bodo učenci pridobili nova znanja o domačem kraju v različnih časovnih obdobjih, spoznali zanimivosti baroka, se povezali medgeneracijsko in na ta način pustili pečat v širši lokalni skupnosti.

Pod imenom "Biseri baroka" se skiva seštevek predlogov učencev in dijakov, na kakšne načine lepoto preteklosti prenesti v izdelke sedanjosti.

Projekt je zasnovan na delavnica, kjer udeleženci spoznavajo likovne zakonitosti baročne umetnosti, obiščejo Posavski muzej, si ogledajo najlepšo baročno dvorano na Slovenskem in poustvarjajo na temo baroka.

Skozi projekt spoznavamo domači kraj v različnih časovnih obdobjih, gojimo odnos do kulturne dediščine, se povežemo medgeneracijsko in poiščemo odgovore naših prednikov na aktualna vprašanja.

Povratna medvrstniška informacije, nova znanja, ozaveščena raba IKT, uživanje v umetnosti, druženje in gibanje v učilnici v naravi; vse to so našteli udeleženci kot razlog, da se vsako leto vrnejo, nadgradijo svoje znanje in nizajo nove bisere baroka.

Več informacij najdete na:
https://www.osbrezice.si/projekti/

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...