Pojdi na glavno vsebino

Unesco ima talent

Teme: Kulturna raznolikost, Kultura miru in nenasilja
Ključne besede: Enakopravnost spolov, IKT, Medijska in informacijska pismenost, Naučiti se živeti skupaj, Šport in športne vrednote, Toleranca, Umetnost
Nosilec: Osnovna šola Cvetka Golarja
Vodja projekta: Andrej Novljan (andrej.novljan [afna] oscg.si)
Ciljna skupina: OŠ, 4. - 6. razred, OŠ, 7. - 9. razred

Imate na šoli veliko talentov? Učenci radi plešejo? Mogoče pojejo ali pa igrajo na inštrument? Radi imitirajo? Če ste vsaj na enega od teh vprašanj v mislih odgovorili z da, ste ravno prava šola, da se pridružite našemu nacionalnemu projektu »Unesco ima talent«.

Pri nas se kandidati prijavijo na avdicijo, kjer pokažejo svoje skrite adute trem žirantom. V mesecu marcu se najboljši med njimi z avdicije predstavijo v polfinalu, kjer izmed nastopajočih ocenjevalna komisija izbere 8 finalistov, 2 finalista pa z glasovanjem izberejo gledalci (učenci) v dvorani. Konec meseca aprila se odvije veliki finale v Športni dvorani Trata, kjer v "nabiti" dvorani priredimo pravo zabavo.

Predlagamo vam, da na šoli na kakršenkoli način izberete »zmagovalca«. Lahko preko avdicije, lahko ga izžrebate, lahko ga izberejo učenci … načinov je res veliko. Zmagovalec bo potem aprila prišel na našo šolo, kjer bi skupaj z zmagovalci iz drugih šol priredili res zabaven in zanimiv dogodek, na katerem bi se predstavili vsi zmagovalci šol. Že sedaj si lahko zapišete datum zaključnega srečanja pri nas. To je četrtek, 22. 4. 2021, ob 19. uri v ŠD Trata v Škofji Loki.

Ker je bistvo našega projekta sprejemanje drugačnosti, strpnost in sodelovanje, je ključnega pomena, da z dogodkom učence naučimo, da ni pomembno zmagati, temveč sodelovati. Razvijali oziroma spodbujali bomo različne talente, vključevali vse učence in tako krepili sprejemanje.

Sodelujočim šolam ni potrebno oddati nobenega poročila. Šola in vodja projekta na šoli pa prejmeta potrdilo o sodelovanju.

Zares se veselimo vseh prijav, predvsem pa zaključnega dogodka.

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...