Pojdi na glavno vsebino

14. Plečnikov tabor

Osrednja tema: Okolje
Sorodne teme: Trajnostni način življenja, Zdrav način življenja, Šport
Nosilec:
Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/www.aspnet.si/tpl-compiled/sl/885b19b62507e7246a587cfdf01f3b83c032c29a.file.product.tpl.php on line 99

Ciljna skupina: srednja šola

Plečnikov tabor je zasnovan kot interdisciplinarni raziskovalno-ustvarjalni tabor za srednješolce iz Slovenije in zamejstva. Njegov namen je, da dijaki v avtentičnem okolju raziskujejo pojave iz naravnega okolja in spoznavajo zgodovinske dogodke na območju, kjer bivajo.

Projekt, ki je letos potekal v Tolminu, smo izvedli že štirinajsto leto zapored. Z aktivnostmi v Posočju smo izvirno zaznamovali 100. obletnico konca 1. svetovne vojne. Dejavnosti tabora so bile delavnice različnih predmetnih skupin ter skupne dejavnosti, kot so ogled muzejev, astronomsko opazovanje poletnega nočnega neba in podobno. Poleg terenskega raziskovanja smo udeležencem ponudili tudi športne dejavnosti in udeležbo na jezikovnih delavnicah. Z vključevanjem udeležencev iz zamejstva in tujih učiteljev v tabor smo vnesli tudi medkulturno razsežnost.

Z izvedbo projekta smo dosegli cilje zavedanja svoje lastne zgodovine, medpredmetno povezovanje, spoznavanje različnih kultur, sodelovanje zamejstva z matično domovino ter razvijanje tolerance do drugačnosti.

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...