Pojdi na glavno vsebino

Vabilo za sodelovanje v okviru ASEF

5. maj 2021

Mreža učilnic ASEF (#ASEFClassNet) povezuje srednješolce, učitelje in ravnatelje, izobraževalce učiteljev, raziskovalce, oblikovalce politik in strokovnjake iz 51 azijskih in evropskih držav. ASEF ClassNet ponuja priložnosti za skupno poučevanje in učenje ter se osredotoča na izobraževanje za trajnostni razvoj in potencial izobraževalne tehnologije v srednješolskem sektorju. Dejavnosti mreže med drugim vključujejo konference in programe za krepitev zmogljivosti za voditelje šol in učitelje, dvoregionalno šolsko sodelovanje, raziskave in študije za podporo politikam ter komunikacijske in ozaveščevalne kampanje za pospeševanje znanja in spodbujanje dobrih praks v srednji šoli. https://classnet.asef.org

Letos sta načrtovani sta dve šolski sodelovanji za spodbujanje izobraževanja za trajnostni razvoj (ESD) in globalnega državljanstva ter digitalnih kompetenc, s posebnim poudarkom na SDG 3 (zdravje in dobro počutje) in SDG 5 (enakost spolov):

1) Krepitev zmogljivosti na področju izobraževanja in SDG3 (dobro zdravje in dobro počutje): "Dobro počutje učiteljev in učencev"

#ASEFClassNet 2021 vabi srednješolske in poklicne učitelje, da skupaj ustvarijo Priročnik, ki bo zbral pedagoške zgodbe iz Azije in Evrope.

Z zgodbami želijo pokazati, kako učitelji v različnih izobraževalnih in kulturnih okoliščinah pristopajo k svojim predmetom v spletnem kontekstu, in dati vpogled v tehnike in orodja, s katerimi svojim učencem zagotavljajo celostno učno okolje.

2) Krepitev zmogljivosti na področju izobraževanja in ciljev trajnostnega razvoja 5 (enakost spolov) "Enakost spolov in cilji trajnostnega razvoja"

Srednješolski učitelji/ce bodo sodelovali v virtualnih izmenjavah in razpravljali o enakosti spolov z različnih kulturnih vidikov.

Prispevki bodo zbrani v blogu in objavljeni na kanalih družbenih medijev ASEF.

Prijavite se lahko do 24. maja 2021 na: https://asiaeuropefoundation.formstack.com/forms/school_collaboration_2021

Če želite izvedeti več o šolskem sodelovanju, si oglejte priponko in Pregled.

Open Call #ASEFClassNet2021 School Collaboration

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...