Pojdi na glavno vsebino

Moja šola, moj kraj, spoznajmo se

Teme: Kulturna raznolikost, Kulturna dediščina
Ključne besede: Biotska raznovrstnost, IKT, Medijska in informacijska pismenost, Okolje, Šport in športne vrednote
Nosilec: Osnovna šola Šmihel
Vodja projekta: Mojca Pirc (mojca.pirc [afna] os-smihel.si)
Ciljna skupina: OŠ, 1. - 3. razred, OŠ, 4. - 6. razred

Učenci prve in druge triade v okviru projekta spoznavajo kraj v katerem živijo in se povežejo z ostalimi šolami, ki sodelujejo pri projektu. Sodelujoči prejmejo navodila za delo, ki vključujejo 4 preproste naloge (aktivnosti), ki jih učenci z mentorji izvedejo v kraju, kjer živijo oziroma se šolajo.

Projekt je namenjen učencem prve in druge triade, primeren tudi za delo v okviru podaljšanega bivanja. Namen projekta je, da učenci spoznajo kraj, v katerem živijo oz. v katerem je njihova šola. Poleg svojega kraja pa spoznajo tudi kraj ostalih sodelujočih šol in se z njimi povežejo. Ob delu uporabljajo IKT, so aktivni zunaj ter spoznavajo naravne in kulturne znamenitosti krajev po Sloveniji. 

Projekt bo potekal od oktobra do maja. V tem času udeleženci izvedejo 4 preproste naloge:

- fotografirajo in opišejo svojo šolo ter se kratko predstavijo, izdelek pošljejo po elektronski pošti ostalim sodelujočim;

- pošljejo razglednico iz svojega kraja ostalim sodelujočim;

- obiščejo znamenitost v bližini svojega kraja (npr. kulturni spomenik, stavba, naravna znamenitost ...);

- se odpravijo na krajši pohod v okolici svojega kraja (ta del lahko učenci opravijo tudi v okviru družine, ter se na končni točki fotografirajo). 

 

Projekt bo potekal na daljavo, po dogovoru pa se lahko udeleženci tudi srečajo preko videokonference. Do konca meseca maja je potrebno oddati krajše poročilo o opravljenih dejavnostih vodji projekta. Izdana bodo potrdila, ki jih mentorji prejmejo po pošti. Udeleženci bodo natančna navodila, naslove šol in ostale informacije prejeli po elektronski pošti pred začetkom izvajanja projekta. Prijave sprejemamo na elektronski naslov: mojca.pirc@os-smihel.si

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...