Pojdi na glavno vsebino

Osnovna šola Miren, podružnica Bilje

Splošni podatki

Tip ustanove: Osnovna šola
Središče: Goriška

Bilje 185, 5292 Renče

05 301 13 53

www.os-miren.si

Matejka Bavčar
(matejka.bavcar [afna] gmail.com)

Predstavitev

Podružnična OŠ Bilje je podružnica Osnovne šole Miren.  Že od šolskega leta 2005/06 spada med članice UNESCO ASP mreže s središčem v Novi Gorici. Skupaj z ostalimi članicami delujemo v duhu kulture miru in nenasilja, strpnosti in sodelovanja, sprejemanja drugačnosti, v poglobljeni skrbi za osebnostni razvoj vsakega posameznika in za ohranitev naravne in kulturne dediščine ter našega skupnega doma – planeta Zemlje

V projektu sodelujejo vsi učenci šole od 1. do 5. razreda in njihove razredničarke pod mentorstvom ASP koordinatorice Matejke Bavčar.

Učni program je obogaten s številnimi dejavnostmi in projekti, ki so predstavljeni v kraju, občini in regiji. Ob tem se razvija zelo široko in ustvarjalno sodelovanje med starši ter društvi in športnimi klubi.

Sestavni del šolskega programa je tudi vsakoletni pohod po Biljenskih gričih, obeležitev dneva starostnikov, novoletna prireditev, dan odprtih vrat šole ter sodelovanje na Opekarskih dnevih. Posebna pozornost je namenjena ohranjanju naravne in kulturne dediščine v kraju. K ohranjanju tradicije bi lahko šteli tudi udeležbo učencev na številnih kulturnih prireditvah v kraju v organizaciji KS Bilje, KTD Zarja Bilje, Društva upokojencev Bilje in Krajevne organizacije RK Bilje, kot tudi sodelovanje s Hišo dobre volje v Mirnu, z VDC Nova Gorica, z Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Nova Gorica, z Nogometnim društvom Bilje in Društvom keramikov Bilje.

Na šoli potekajo številne dejavnosti v okviru naslednjih projektov: Samoevalvacija in akcijski načrt, Bralna pismenost – OBJEM, Evropa v šoli, Varno s soncem, Eko šola, Zdrava šola, Shema šolskega sadja in zelenjave, Simbioza, Vodni agenti, Let's know each other – eTwinning,  Prostovoljstvo, Pes v šoli ter Policist Leon svetuje. Učenci sodelujejo tudi v krožkih: Prostovoljstvo, Prva pomoč, Narava in zdravje, Šah, Čebelarski krožek, Eko krožek ter Šport za zdravje.

Šola Bilje živi s krajem. Na ta način povezuje skupne cilje, ki temeljijo na spoštovanju naravnih lepot tukajšnjega kraja, ljudi in tradicije.

Projekti v katerih sodelujemo

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...