Pojdi na glavno vsebino

Igre brez meja UNESCO

Osrednja tema: Šport
Sorodne teme: Enakopravnost spolov, Okolje, Priložnosti za mlade, Solidarnost, Trajnostni način življenja, Vrednote in stališča, Zdrav način življenja
Nosilec: Vrtec Galjevica
Ciljna skupina: OŠ, 1. - 3. razred, OŠ, 4. - 6. razred, OŠ, 7. - 9. razred, srednja šola, vrtec

Projekt izvajamo z realizacijo različnih dejavnosti. Glavni namen našega projekta je bil, da smo s kulturo športa spodbujali, razvijali skrb za zdravje in medgeneracijsko sodelovali z vsemi vključenimi v naš projekt.Veliko pozornost smo namenili integraciji drugačnih oseb v naše vzgojno-izobraževalno okolje. Z željo po skupnem druženju in veliko noto dobrodelnosti smo povezali lokalno okolje, starše naših otrok, krajane, nekatera društva in privabili številne goste. Na dogodku smo gostili znane športnike, pevce in radijske voditelje. Z izvajanjem dejavnosti smo tekom leta širili zavest o pomenu in pravici do športa in gibanja vseh sodelujočih. Spoznavali smo različne zvrsti športa in v vrtec Galjevica povabili različne športne ekipe. Spoznavali smo športne pripomočke, domače in tuje športnike in se tudi sami preizkusili v različnih športnih panogah. V vrtcu izvajamo tudi malega pohodnika, kjer otroci pridobivajo nova znanja o pohodništvi in se skupaj peš odpravijo na izlete. Z realiziranimi dejavnostmi in dogodkom smo razvijali tudi timsko delo, spodbujali etično moralne vrednote in usešno izvedli dogodek dobrodelne košarkaške tekme. 

Z dogodkom in projektom smo sledili tretjemu globalnemu cilju trajnostnega razvoja: zdravje in dobro počutje. Povezali smo solidarnost, sproščenost, srčnost in sodelovanje. 

TEME: šport, okolje, priložnost za mlade, solidarnost, trajnostni način življenja, vrednote in stališča, zdrav način življenja, medkulturno učenje. 

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...