Pojdi na glavno vsebino

UNESCO vrtički

Osrednja tema: Trajnostni način življenja
Sorodne teme: Okolje
Nosilec: Osnovna šola Brežice
Ciljna skupina: OŠ, 1. - 3. razred, srednja šola

Opis projekta

Za cilj projekta Unesco vrtički smo si zastavili medpredmetno in medgeneracijsko sodelovanje, ki ga povezujejo vsebine naravoslovnih predmetov. Učenci pridobivajo praktična znanja o gojenju zelišč, o orodjih in načinih obdelovanja zemlje. Projekt se izvaja v učilnici v naravi.

Pričakovani cilji in rezultati

Z aktivnostmi bomo nadaljevali tudi v naslednjem šolskem letu, saj želimo učencem še naprej privzgajati pozitiven odnos do narave skozi izkustveno učenje. To pa je tudi razlog, da učenci radi obiskujejo načrtovane aktivnosti, se pogovarjajo o stiku z zemljo, svoja pridobljena znanja pa prenašajo tudi svojim družinskim članom.

Pri evalvaciji dela sami učenci povedo, da radi delajo z rokami, uporabljajo vrtna orodja, se učijo na praktičnih primerih na zabaven način.

Časovnica

Projekt bo potekal celo šolsko leto na lokaciji učilnice v naravi na Osnovni šoli Brežice.  Prijave bomo predvidoma zbirali septembra in oktobra 2018. Učenci se bodo ob koncu leta predstavili s svojimi izdelki. Za podajanje informacij bo poskrbela koordinatorica Unesco vrtičkov, učiteljica Karmen Lipej Tramšek.

Fotogalerija

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...