Pojdi na glavno vsebino

UNESCO vrtički

Osrednja tema: Trajnostni način življenja
Sorodne teme: Okolje
Nosilec: Osnovna šola Brežice
Ciljna skupina: OŠ, 1. - 3. razred, srednja šola

Opis projekta

Za cilj projekta Unesco vrtički smo si zastavili medpredmetno in medgeneracijsko sodelovanje, ki ga povezujejo vsebine naravoslovnih predmetov. Učenci pridobivajo praktična znanja o gojenju zelišč, o orodjih in načinih obdelovanja zemlje. Projekt se izvaja v učilnici v naravi.

Pričakovani cilji in rezultati

Z aktivnostmi bomo nadaljevali tudi v naslednjem šolskem letu, saj želimo učencem še naprej privzgajati pozitiven odnos do narave skozi izkustveno učenje. To pa je tudi razlog, da učenci radi obiskujejo načrtovane aktivnosti, se pogovarjajo o stiku z zemljo, svoja pridobljena znanja pa prenašajo tudi svojim družinskim članom.

Pri evalvaciji dela sami učenci povedo, da radi delajo z rokami, uporabljajo vrtna orodja, se učijo na praktičnih primerih na zabaven način.

Časovnica

Projekt bo potekal celo šolsko leto na lokaciji učilnice v naravi na Osnovni šoli Brežice.  Prijave bomo predvidoma zbirali septembra in oktobra 2018. Učenci se bodo ob koncu leta predstavili s svojimi izdelki. Za podajanje informacij bo poskrbela koordinatorica Unesco vrtičkov, učiteljica Karmen Lipej Tramšek.

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...