Pojdi na glavno vsebino

Razglednica iz Ljubljane

Osrednja tema: Okolje
Sorodne teme: Priložnosti za mlade, Solidarnost, Trajnostni način življenja, Vrednote in stališča, Zdrav način življenja
Nosilec: Osnovna šola Toneta Čufarja
Ciljna skupina: OŠ, 7. - 9. razred

Opis projekta

Projekt Razglednica iz Ljubljanese bo odvijal na OŠ Toneta Čufarja v Ljubljani.Osrednja tema projekta bo okolje. Ljubljana je bila leta 2016 razglašena za Zeleno prestolnico Evrope. Nagrado je prejela na podlagi izpolnjevanja treh zahtev:dosega visoke okoljevarstvene standarde, postavlja visoke cilje za nadaljnje okoljsko izboljšanje in trajnostni razvoj in lahko služi kot zgled ostalim mestom.

Če bo vreme lepo, bodo udeleženci ustvarjali na šolskem dvorišču, sicer se bo dogodek odvijal v eni izmed učilnic ali v telovadnici, odvisno od števila prijavljenih. Na projekt se lahko prijavita po dva učenca vsake šole in mentor. Dobili se bomo v jutranjih urah na šoli, kjer bo potekal manjši sprejem, potem bo sledil samostojni ogled Ljubljane, kjer bodo udeleženci nabirali ideje in skicirali razglednice. Po ogledu bo sledila malica, nato ustvarjanje. Učenci bodo ustvarjali razglednice, ki so se jim glede na osrednjo temo najbolj vtisnile v spomin. Ustvarjali bodo na B1 formatu papirne podlage v poljubni tehniki. Po končanem delu bo sledila postavitev razstave na šoli in ogled.

Pričakovani cilji in rezultati

Cilji projekta:

  • Izobraževanje za trajnostni razvoj
  • Spoznavanje okolja in okoljske etike
  • Strpnost in sodelovanje med vsemi udeleženci projekta
  • Sprejemanje medsebojnih predlogov in mnenj ter s tem sprejemanje drugačnosti
  • Osebnostni razvoj vsakega posameznika preko izpeljave različnih aktivnosti
  • Tkanje prijateljskih vezi
  • Medkulturno učenje
  • Spoznavanje kulture domačega kraja in glavnega mesta – ogled znamenitosti
  • Opazovanje uličnega, družabnega in poslovnega življenja v glavnem mestu ter delujočih umetnikov na tem področju

Časovnica

Projekt Razglednica iz Ljubljanese bo izvajal v začetku novega šolskega leta, predvidoma oktobra 2018. Udeleženci se bodo srečali na OŠ Toneta Čufarja v Ljubljani in tam tudi ustvarjali, kar pomeni, da bomo sodelovali v živo. Projekt bo potekal en dan in se zaključil z razstavo razglednic na šoli. Najava bo poslana vsaj mesec dni pred izvedbo projekta. Z najavo bodo udeleženci prejeli vse potrebne informacije o projektu ter prijavnico.

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...