Pojdi na glavno vsebino

VičMUN 2023

Teme: Kulturna raznolikost, Kultura miru in nenasilja, Globalno državljanstvo, Medkulturno učenje, Trajnostni razvoj
Ključne besede: Človekove pravice, Demokracija in pravičnost, Diskriminacija, Enakopravnost spolov, Migracije in begunci, Mir, MUN - Model UN / Model UNESCO, Solidarnost
Nosilec: Gimnazija Vič
Vodja projekta: Mojca Kosi (mojca.kosi [afna] gimvic.org)
Ciljna skupina: OŠ, 7. - 9. razred, srednja šola

Učenci in dijaki simulirajo konferenco Združenih narodov in v komitejih debatirajo o vnaprej pripravljenih temah. Cilj konference je napisati in potrditi resolucijo.

Po nekajletnem premoru dijaki Gimnazije Vič in člani Uneco kluba organizirajo dvodnevno konferenco VičMUN. Odvijala se bo v živo na šoli gostiteljici v Ljubljani od 29. do 30. septembra 2023

Vabimo učence zadnje triade osnovnih šol in dijake srednjih šol, da se nam pridružijo v debatiranju o različnih aktualnih temah in problemih, s katerimi se soočamo doma in po svetu. V prijetnem medvrstniškem vzdušju bodo udeleženci tako lahko poglabljali svoje znanje o perečih družbenih problemih ter jih znali kritično vrednotiti, se urili v javnem nastopanju, razvijali svoje veščine komuniciranja v tujem jeziku, lobirali v imenu svoje dodeljene države in se preizkusili v pisanju resolucije, ki je končni cilj vsake konference MUN. 

Priprave na dogodek že potekajo - dijaki so postavili spletno stran, na kateri so oziroma še bodo objavljene vse relevantne informacije v zvezi s prijavo in izbranimi komiteji ter temami. Zaenkrat so odprte predprijave, ki nam bodo omogočile vpogled v približno število udeležencev. Do 15. septembra pričakujemo, da bomo dobili končno število udeležencev. Priznanja za najboljše delegate bodo podeljena na zaključni prireditvi, potrdila za mentorje v roku enega tedna po zaključku konference.

 

V preteklosti smo na Viču organizirali že več uspešnih konferenc, zato bi spet radi dali možnost novim generacijam, da se preizkusijo v organizaciji dogodka in da navežejo nove stike s svojimi vrstniki. Pridite in se nam pridružite!

Več informacij najdete na:
https://mun.gimvic.org/

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...