Pojdi na glavno vsebino

Tabor ustvarjalcev dobrih vesti

Teme: Kulturna dediščina, Kultura miru in nenasilja, Trajnostni življenjski slog
Ključne besede: Cilji trajnostnega razvoja (SDG), Naučiti se živeti skupaj, Okolje, Solidarnost
Nosilec: Osnovna šola XIV. divizije Senovo
Vodja projekta: Špela Dimič (spela.dimic [afna] guest.arnes.si)
Ciljna skupina: OŠ, 7. - 9. razred

Projekt bomo zasnovali kot dvodnevno druženje z osrednjo temo: Vrednote v luči vseživljenjskega učenja. Gostje bodo sodelovali v delavnicah, šli na krajšo ekskurzijo in spoznavali lokalno okolje.

Tabor ustvarjalcev dobrih vesti bo v šolskem letu 2023/24 že 15. po vrsti. Vsa leta je imel bogat, aktualen in poučen program z nadgradnjo ter osrednjo temo in tako bo tudi tokrat – tabor bo dvodnevni, 30. in 31. maj. Osrednja tema: Vrednote v luči vseživljenjskega učenja.

Uvod v dvodnevno druženje in aktivnosti bomo pričeli s kulturnim programom, ki bo preplet nagovora, glasbenih točk in predstavitev gostov – njihovih šol, aktivnosti, posebnosti. Goste bomo nato popeljali po Senovem, da spoznajo del bogate dediščine ter sedanji utrip življenja v kraju (kulturne ustanove, pomembni objekti javnega značaja, zgodovinski pomniki). Popoldne bodo udeleženci aktivni v delavnicah, obiskali bomo naš eko vrt in učilnico na prostem. Zvečer bodo gostje spoznali gostitelje/vrstnike in njihove starše ter odšli na nočitev (možnost nočitve v šoli).

Drugi dan bomo dopoldne namenili okolje-varstvenim  temam na krajši ekskurziji. Sledila bo okrogla miza. Popoldne bodo ustvarjali (gostje in gostitelji) literarne prispevke in pripravili priložnostno glasilo; učenci bodo imeli tudi ustvarjalne delavnice. Izdelali si bodo nekaj za spomin na tabor, npr. platneno vrečico za zelišča, nosilno vrečko iz blaga, etui za mobitel… Te delavnice bodo ekološko naravnane. Večer bo družabne narave, saj se bomo udeleženci tabora družili s krajani ob krušni peči. Spoznali bomo folklorno skupino, značilne noše in plese, nato pa pekli tradicionalno jed – pršjačo.

 

Več informacij najdete na:
https://www.ossenovo.si/

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...