Pojdi na glavno vsebino

Kraljestvo živali

Teme: Kulturna dediščina, Trajnostni razvoj
Ključne besede: Biotska raznovrstnost, Cilji trajnostnega razvoja (SDG), IKT, Medijska in informacijska pismenost, Oceani, Okolje, Podnebne spremembe, Voda, Whole-school approach
Nosilec: Osnovna šola Fokovci
Vodja projekta: Dejan Rocner (dejan.rocner [afna] os-fokovci.si)
Ciljna skupina: vrtec, OŠ, 1. - 3. razred, OŠ, 4. - 6. razred, OŠ, 7. - 9. razred

Poudarek na živalih, ki opozarjajo na pomen skrbi živali, njihovega življenjskega prostora in s tem ohranjanja živalskih vrst.

Letošnja tema platforme raznolikosti je KRALJESTVO ŽIVALI. Obeleževanje okoljskih dni je še posebej dobrodošlo v času, ko se srečujemo z velikimi spremembami, ki jih je človeštvo povzročilo s svojim načinom življenja, razmišljanja in delovanja. Živalske vrste so skupina živih bitij, ki so med seboj enakovredne, povezane ter za svoj obstoj potrebujejo  osnovne življenjske pogoje – neonesnažen prostor, hrano in vodo. Šole vabimo, da v svojem okolju poiščejo primere, ki še posebej opozarjajo na pomen skrbi živali, njihovega življenjskega prostora  in s tem ohranjanja živalskih vrst. Povežite se s krajinskimi parki, zavetišči za živali, izpeljite zanimiv naravoslovni dan, prostovoljsko akcijo za zavetišča, ipd. ter nam pošljite nam svoj prispevek o obliki zanimivih IKT gradiv.

Več informacij najdete na:
https://platforma-os-fokovci.splet.arnes.si/

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...