Pojdi na glavno vsebino

Dobre vesti iz naše šole in našega mesta/kraja

Teme: Kulturna raznolikost, Kultura miru in nenasilja, Medkulturno učenje, Trajnostni življenjski slog
Ključne besede: Človekove pravice, Demokracija in pravičnost, Migracije in begunci, Mir, Naučiti se živeti skupaj, Solidarnost, Šolsko nasilje, Svoboda izražanja, Toleranca, Vključenost in pravičnost
Nosilec: Osnovna šola Ledina
Vodja projekta: Barbara Kosirnik (barbara.kosirnik [afna] o-ledina.si)
Ciljna skupina: vrtec, OŠ, 1. - 3. razred, OŠ, 4. - 6. razred, OŠ, 7. - 9. razred, srednja šola

V šolskem letu 2023/24 bomo v projektu Dobre vesti iz naše šole in našega mesta/kraja nadaljevali s temo »Vrednote v luči vseživljenjskega učenja«, ki jo bomo nadgradili z vrednoto »Mir«. Prijave bomo zbirali do 30. 9. 2023. Razpisali bomo literarni natečaj na temo "Mir" in ob koncu šolskega leta ovrednotili vsa prispela dela. Najboljše izdelke sodelujočih šol bomo vključili v že nastajajočo knjigo z naslovom Vrednote v luči vseživljenjskega učenja. Rok za oddajo literarnih prispevkov je 29. 3. 2024. Prijavnica in evalvacijsko poročilo, ki bosta v elektronski obliki, bo šolam in vrtcem na voljo na spletni strani projekta Dobre vesti iz naše šole in našega mesta/kraja http://www.o-ledina.si/strani/126/dobre-vesti-iz-nase-sole-in-nasega-mesta. Rok oddaje evalvacijskega poročila je 15. 6. 2024. Vse pomembnejše informacije bomo sproti objavljali na spletni strani našega projekta http://www.o-ledina.si/strani/126/dobre-vesti-iz-nase-sole-in-nasega-mesta.

V šolskem letu 2023/24 bomo v projektu Dobre vesti iz naše šole in našega mesta/kraja nadaljevali s temo »Vrednote v luči vseživljenjskega učenja«, ki jo bomo nadgradili  z vrednoto »Mir«.

V dvoletnem projektu so sodelujoči učenci pod vodstvom mentorjev ustvarili veliko literarnih in likovnih del, fotografskih prispevkov in nekaj raziskovalnih nalog. Gradivo za knjigo, ki so ga ustvarjali učenci, je raznoliko in zelo bogato.

Že zbranemu gradivu bomo v šolskem letu 2023/24 dodali še izbrano gradivo na temo »Mir«. Razpisali bomo literarni natečaj in ob koncu šolskega leta ovrednotili vsa prispela dela. Najboljše izdelke sodelujočih šol bomo vključili v že nastajajočo knjigo z naslovom Vrednote v luči vseživljenjskega učenja.

Izdano knjigo bomo predstavili na 15. Unescovem taboru ustvarjalcev Dobrih vesti na Senovem, ki ga organizira OŠ XIV divizije Senovo.

Učenci bodo v šolskem letu 2023/24 literarno ustvarjali na izbrano temo »Mir« in predstavili svoje poglede k boljšemu razumevanju med ljudmi, spoštovanju sebe in drugih. S svojim ustvarjanjem bodo poglabljali in utrjevali Unescove cilje skozi štiri stebre izobraževanja.

Rok za oddajo literarnih prispevkov je 29. 3. 2024.

Prijavnica in evalvacijsko poročilo, ki bosta v elektronski obliki, bo šolam in vrtcem na voljo na spletni strani projekta.

Prijave bomo zbirali do 30. 9. 2023, rok oddaje evalvacijskega poročila je 15. 6. 2024.

Prijavljene šole in vrtci bodo teden dni po zaključku prijave na projekt po elektronski pošti seznanjeni z delovnim gradivom.

Projekt bo potekal celo šolsko leto na daljavo in v živo. Delo na posameznih šolah in v vrtcih bodo le-te predstavile v okviru 15. Unescovega tabora na Senovem, ki ga organizira OŠ XIV. divizije Senovo. Na zaključni prireditvi bomo s knjigo Vrednote v luči vseživljenjskega učenja predstavili naše skupno delo. Prireditev za javnost bo potekala na OŠ XIV. divizije Senovo.

V okviru projekta Dobre vesti iz naše šole in našega mesta/kraja bodo potekale tudi mnoge druge Unescove aktivnosti v smislu medšolskega sodelovanja šol v domovini in tujini. Le-te bodo izmenjevale svoja dogajanja preko IKT, videokonferenc in srečanj v živo. Sodelovali bomo na tradicionalnem enodnevnem srečanju v enem izmed slovenskih krajev, na srečanju otroških gledaliških skupin Z odra na oder na OŠ Leona Štuklja v Mariboru (samostojni Unescov projekt), na medmestni izmenjavi učencev in na dvodnevnem taboru na Senovem, ki ga organizira OŠ XIV. divizije Senovo za vse sodelujoče šole na isto temo (v okviru samostojnega Unescovega projekta Tabor ustvarjalcev Dobrih vesti). Na taboru bomo predstavili knjigo, ki bo nastala v okviru projekta Dobre vesti iz naše šole in našega mesta/kraja.

Vsem sodelujočim šolam in mentorjem bomo, ob zaključku projekta, izdali potrdila o sodelovanju.

Vse pomembnejše informacije bomo sproti objavljali na spletni strani našega projekta.

 

Več informacij najdete na:
http://www.o-ledina.si/strani/126/dobre-vesti-iz-nase-sole-in-nasega-mesta

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...