Pojdi na glavno vsebino

Unescove igre brez meja

Teme: Kultura miru in nenasilja, Medkulturno učenje, Trajnostni razvoj, Trajnostni življenjski slog
Ključne besede: Človekove pravice, Mir, Naučiti se živeti skupaj, Solidarnost, Šport in športne vrednote, Vključenost in pravičnost
Nosilec: Vrtec Galjevica
Vodja projekta: Mateja Funkl (teja3400 [afna] gmail.com)
Ciljna skupina: vrtec, OŠ, 1. - 3. razred, OŠ, 4. - 6. razred, OŠ, 7. - 9. razred, srednja šola

S kulturo športa bomo razvijali skrb za zdravje, pozitivno samopodobo, sodelovanje in timsko delo in ob izvajanju različnih dejavnosti bomo spodbujali medgeneracijsko sodelovanje in sodelovanje z vrtci v tujini /Erasmus +, eTwinning. Skozi športni dogodek bomo razvijali odnos do okolja in okoljske zavesti, spodbujali bomo etično moralne vrednote in skrb za sočloveka ter spoštovali otrokove pravice, strpnost, sodelovanje in solidarnost.Krepili bomo medsebojno razumevanje, spoštovanje, sodelovalno učenje ter sposobnost razumevanja.

Glavni namen našega projekta je, da bi s kulturo športa spodbujali, razvijali skrb za zdravje in medgeneracisjko sodelovali z vsemi vključeni v naš projekt. Z izvajanjem dejavnosti pri projektu bomo širili zavest o pravici do športa in gibanja vseh sodelujočih. Spoznavali bomo različne zvrsti športa in v vrtec povabili športne ekipe, ki nam bodo predstavile posamezno panogo športa. V mesecu januarju bomo veliko časa namenili spoznavanju športov, športnih pripomočkov in spoznavanju domačih in tujih športnikov. Konec meseca (23.1.2021) bomo izvedli dogodek  Unesove igre brez meja. Dogodek bomo povezali s športom in zabavo. Na dogodek bomo povabili aktivne udeležence projekta, starše, stare starše, lokalno skupnost, društva in podjetja. Glavnina dogodka bo dobrodelna košarkaška tekma v šprtni dvorani KRIM. Z dogodkom in projektom bomo sledili 3. globalnemu cilju trajnostnega razvoja: Zdravje in dobro počutje. Povezali se bomo v solidarnosti, sproščenosti in sodelovanju. 

Izvajalci projekta: VRTEC Galjevica, projekt bo potekal v živo z izvedbo dogodka ter na daljavo-možnost sodelovanja v opisu; 

Časovnica: od meseca novembra do februarja : spoznavanje športov, 23.1.2021: DOGODEK /dvorana KRIM Ljubljana;

Časovnica za sodelovanje na daljavo: od novembra do februarja 2021/LIKOVNO USTVARJANJE

ZAKLJUČEK projekta: 20.2.2021/ Svetovni dan socialne pravičnosti/Vsem sodelujočim bomo izdali potrdilo o sodelovanju. 

Vključene vrtce in šole bi povabili k priključitvi v naš projekt z risanjem,ustvarjanjem in simboliko našega lika Vile Galje. Vila Galja v našem vrtcu spodbuja humanitarnost, skupno sodelovanje, strpnost, prijateljstvo in medsebojno učenje. Lik Vile Galje bi predstavili vsem vključenim v naš projekt (zoom srečanje). Vse prispele izdelke bi na zaključnem dogodku v mesecu januarju razstavili. S tem bi želeli spodbujati skupno sodelovanje in medsebojno učenje. Šole in vrtce bi spodbudili k izvedbi športnega dogodka na njihovi šoli ali vrtcu ter izmenjavi idej in spodbujanjem dobrodelnosti, skupnem povezovanju in skrbi za zdravje.  

 

 

 

 

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...