Pojdi na glavno vsebino

Jezero je – jezera ni 2021 Dolenje jezero pri Cerkniškem jezeru

Teme: Kulturna dediščina, Trajnostni razvoj
Ključne besede: Jeziki, Okolje, Umetnost, Voda
Nosilec: Srednja gradbena, geodetska, okoljevarstvena šola in strokovna gimnazija Ljubljana
Vodja projekta: Karin Prodan (karin.prodan [afna] sggos.si)
Ciljna skupina: vrtec, OŠ, 1. - 3. razred, OŠ, 4. - 6. razred, OŠ, 7. - 9. razred, srednja šola

Udeleženci se bodo naučili opazovati svojo okolico, spoštovati ljudi, naravo in arhitekturno dediščino kraja. S strani mentorjev je poudarjena skrb za osebnostni razvoj vsakega posameznika in skrb za materni jezik, skrb za zdrav način življenja, skrb do okolja in dediščine. Z delom na delavnici in v skupini pridobijo izkušnje, ki jih ne morejo v razredu in v skupini znanih ljudi. Delavnice se bodo izvajale na prostem in bodo izvedene glede na število prijavljenih: - gradbena delavnica: Vaška arhitektura, umetniško-sakralni spomeniki - okoljevarstvena delavnica: Analiza jezerske vode, - ekološka delavnica: Izdelava mozaikov, - likovna delavnica: Akvareli - novinarska delavnica: e Jezerski list, - fotografska delavnica: Jezero foto utrinki. Okvirna časovnica tabora, ki bo potekal 15. aprila 2021: - 8.30 do 9.00 prihod, uvodni pozdrav, malica in razdelitev po skupinah. - 8.00 do 13.00 delo v delavnicah in oddaja izdelkov - 13.15 kosilo - 14.00 do 15.00 zaključna prireditev s predstavitvijo izdelkov

Tabor Jezero je – jezera ni 2021 bo potekal v Dolenjem jezeru ob Cerkniškem jezeru 15. aprila 2021.

 

V projektu bodo mentorji, na način štirih Doloresovih stebrov izobraževanja, spodbujali udeležence preko različnih načinov dela.

V ustvarjalnih delavnicah v uvodu motivirali udeležence in skupaj z njimi izbrali motive, ki jih bodo upodabljali. Pomagalo jim bodo prenesti pridobljene informacije v kompozicijo in sporočilo umetniškega dela. Preko opazovanja okolice bodo odkrivali različne strukture naselja, objektov, arhitekturne znamenitosti, naravne znamenitosti. Srečali se bodo z načinom življenja v kraju, kako povezovati vse segmente bivanja, pomen vode za življenje in dejavnosti, ki so se odvijale in ki se danes odvijajo na njej in ob njej, pomen zaznavanja okolice in kaj nas lahko okolica nauči.

V novinarski delavnici bodo novinarji sledili dogajanju na tabor in kako so med seboj povezani ljudje, narava, umetnost, dogodki: poudarek na skrbi za materin jezik, za zdrav način življenja in okolja, oblikovanje vrednot in stališč ter različne priložnosti za mlade. Ob koncu tabora bo v elektronski obliki zapisan Jezerski list 2021. Natisnili ga bomo v šoli in objavili na spletni strani šole.

Udeleženci se bodo naučili opazovati svojo okolico, spoštovati ljudi, naravo in arhitekturno dediščino kraja. S strani mentorjev je poudarjena skrb za osebnostni razvoj vsakega posameznika in skrb za materni jezik, skrb za zdrav način življenja, skrb do okolja in dediščine.

Z delom na delavnici in v skupini pridobijo izkušnje, ki jih ne morejo v razredu in v skupini znanih ljudi.

Delavnice se bodo izvajale na prostem in bodo izvedene glede na število prijavljenih:

- gradbena delavnica: Vaška arhitektura, umetniško-sakralni spomeniki

- okoljevarstvena delavnica: Analiza jezerske vode,

- ekološka delavnica: Izdelava mozaikov,

- likovna delavnica: Akvareli

- novinarska delavnica: e Jezerski list,

- fotografska delavnica: Jezero foto utrinki.

 

Cilji projekta Jezero je – jezera ni 2021

- Ozaveščati o pomenu vseživljenjskega izobraževanja

- Preiti na nivo globalnega učenja, ki bo mlade prebudil, da bodo znali opazovati svet okoli sebe in pojave v njem

- Omogočati in zagotoviti trajnostni razvoj v prihodnosti

 

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...