Pojdi na glavno vsebino

Likovni ekstempore

Osrednja tema: Trajnostni način življenja
Sorodne teme: Diskriminacija, Okolje, Priložnosti za mlade
Nosilec: Osnovna šola Šempas
Ciljna skupina: OŠ, 4. - 6. razred, OŠ, 7. - 9. razred, srednja šola

Likovni ex tempore je srečanje učencev, dijakov in mentorjev. Začne se s sprejemom sodelujočih in kulturnim programom. Sledi mu voden ogled kraja in likovno ustvarjanje ter sodelovanje v različnih likovnih delavnicah, pod vodstvom mentorjev na različnih lokacijah. Celodnevno dogajanje se zaključi s postavitvijo razstave ustvarjenih likovnih del, sproščenim druženjem učencev in dijakov, zaključno prireditvijo in podelitvijo priznanj za sodelovanje ter srečanjem in strokovnim posvetom - izmenjavo mnenj in izkušenj mentorjev likovne umetnosti.

Projekt Likovni ex tempore povdarja sodelovanje v duhu kulture miru in nenasilja, strpnosti in sodelovanja, sprejemanja drugačnosti, v skrbi za osebnostni razvoj vsakega posameznika in za ohranitev kulturne in naravne dediščine.

Sodelovanje z drugimi šolami pomeni medsebojno spoznavanje in druženje učencev in dijakov osnovnih in srednjih šol z učenci šol s prilagojenim programom ter učenci iz zavoda za invalidno mladino.

Učenci spoznavajo kulturno in naravno dediščino kraja, posebnosti krajine in arhitekture ter modernejše tokove v likovnem ustvarjanju.

Ker je to projekt, ki temelji na medsebojnem spoznavanju in ustvarjalnem druženju je s prihodom covida-19 v tej obliki težko izvedljiv in predvideni cilji izgubijo svoj namen, zato upamo, da se bo težava z virusom čimprej rešila, da bomo lahko nadaljevali s poslanstvom likovnega ex tempora.

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...