Vsebine na tej spletni strani so še v pripravi! Prosimo za razumevanje.
Pojdi na glavno vsebino
UNESCO pridružene šole (ASPnet)UNESCO pridružene šoleNacionalna koordinacijaSlovenijeOrganizacija Združenih narodov za izobraževanje,znanost in kulturo

Središče ASPnet za Pomurje

Sedež središča za Pomurje je na Osnovni šoli Kapela. Šola leži na hribčku med Kapelskimi goricami, od koder se ob jasnem vremenu ponuja čudovit razgled na bližnjo in daljno okolico. Združuje trinajst šol, od tega dve srednji šoli in enajst osnovnih šol. Osnovno poslanstvo dela v središču je udejanjanje štirih Delorsovih stebrov učenja v vseh delih učnega procesa. Le-te povezujemo s stalnimi Unescovimi temami. Tako naše središče Unescove mreže pridruženih šol ponuja dva projekta: Platforma raznolikosti, katerega nosilka je Osnovna šola Fokovci, in projekt Živimo skupaj, ki ga vodi Osnovna šola Kapela.

Kot rdečo nit delovanja in povezovanja članic središča že nekaj let  pripravljamo dogodke v našem središču. Cilj takih dogodkov je druženje vseh članic središča, izmenjava izkušenj in iskanje novih idej. Tako Druga osnovna šola I Lendava ob mednarodnem dnevu spomina na holokavst tradicionalno pripravlja učno uro v lendavski sinagogi. Delavnice Organizacije združenih narodov ob dnevu strpnosti vsako leto pripravlja druga šola, vključena v središče. Delo na šolah je pestro in raznoliko tudi z vključevanjem v mednarodne projekte, kot sta ENO tree planting in projekt Zdrava šola. Naša šola je vključena še v projekt NA-MA POTI, ki je namenjen razvijanju matematične in naravoslovne pismenosti. Delovanje v teh projektih vnaša popestritev, dodatno spodbudo in razvojno naravnanost v šolski vsakdan.

Sedež središča

Osnovna šola Kapela

Vključene šole in vrtci

Vodja središča

Tatjana Perša

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...