Pojdi na glavno vsebino

Središče ASPnet za Pomurje

Sedež središča za Pomurje je na OŠ Kapela. Naša vizija se glasi: Smo majhna, prijazna in sodobna šola, ki spodbuja pozitivne vrednote in uči za življenje. Šola leži na hribčku med Kapelskimi goricami, od koder se ponuja čudovit razgled na bližnjo in daljno okolico. Združuje trinajst šol, in sicer dve srednji šoli ter enajst osnovnih šol. Osnovno poslanstvo dela v središču je udejanjanje štirih Delorsovih stebrov učenja, ki jih povezujemo s stalnimi temami UNESCO, v vseh delih učnega procesa. Naše središče mreži ASPnet ponuja tri projekte: Po poti kulturne in naravne dediščine (OŠ Turnišče), Platforma raznolikosti (OŠ Fokovci) in Živimo skupaj (OŠ Kapela). 

V našem središču že nekaj let kot rdečo nit delovanja in povezovanja članic središča pripravljamo različne dogodke. Cilj takih srečanj je druženje vseh članic središča. V jesenskem času pripravljamo ob svetovnem dnevu strpnosti skupne delavnice v izvedbi Mladinske platforme UNESCO. Vse članice središča praznujemo svetovni dan učiteljev in izvajamo projekt Učenec poučuje. DOŠ I Lendava ob mednarodnem dnevu spomina na holokavst že tradicionalno pripravlja učno uro za učence v lendavski sinagogi. Šole se vključujemo v mednarodni projekt ENO tree planting, v projekt ZDRAVA ŠOLA, naša šola je vključena še v projekt NA-MA POTI, ki je namenjen razvijanju matematične in naravoslovne pismenosti, ter v projekt POGUM, katerega namen je razvijanje podjetnosti in ustvarjalnosti pri učencih. Nadaljujemo tudi projekt Evropska vas. Delovanje v teh projektih vnaša popestritev, dodatno spodbudo in razvojno naravnanost v šolski vsakdan.

Sedež središča

Osnovna šola Kapela

Vključene šole in vrtci

Vodja središča

Tatjana Perša Tatjana Perša

Tatjana je vodenje središča prevzela v letošnjem šolskem letu. Je učiteljica razrednega pouka, na Osnovni šoli Kapela zaposlena več kot 25 let. Njena najljubša hobija sta zbiranje razglednic in dopisovanje. Še vedno piše pisma na roko, kar dandanes počne le še malokdo. Dopisuje si v angleščini in ima okrog 60 dopisovalk po Evropi in svetu, s katerimi se tudi večkrat sreča. Meni, da je obisk v tuji državi, pri nekom doma, čisto drugačna izkušnja kot bivanje v hotelu. Z veseljem tudi sama sprejme svoje dopisovalke in njihove družine v svoj dom ter jim razkaže lepote Slovenije. 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...