Pojdi na glavno vsebino

Središče ASPnet za osrednjo Slovenijo

Z željo, da bi svojim učencem ponudila možnost dodatnega znanja za nadaljnje šolanje in življenje, je Osnovna šola Ledina 14. maja 2004 postala eno od desetih središč ASPnet v Sloveniji.

V vseh teh letih aktivnega delovanja in z namenom, da bi učencem ponudilo priložnost za razvoj občutka pripadnosti globalni skupnosti, je središče združilo 17 zavodov, med katerimi sta vrtca in osnovne ter srednje šole. Prav generacijska raznolikost središče še dodatno bogati in daje možnost, da smo aktivni na mnogo področjih.

Šolski koordinatorji naših zavodov spodbujajo učence in vse zaposlene k uresničevanju načel UNESCO. Delo vseh namreč temelji na razvijanju vseh štirih stebrov izobraževanja 21. stoletja, predvsem pa si prizadevamo za to, da bi vzgoja in izobraževanje omogočila vsakemu človeku, da se nauči sam reševati probleme, oblikovati svoje odločitve in nositi svojo odgovornost. Med drugim spodbujamo skrb za mir in varnost ter pravičnost in svobodo vseh. Med vsemi cilji, ki si jih vsako leto v središču zadamo, je prioriteta skrb za pridobivanje vseživljenjskih izkušenj naših učencev.

Člani središča za osrednjo Slovenijo redno sodelujemo z vsemi drugimi šolami slovenske mreže ASPnet, nekateri pa uspešno sodelujejo tudi s članicami mreže ASPnet iz tujine. Središče svoje člane spodbuja k udeležbi pri aktivnostih, ki potekajo v okviru središča, in k različnim dejavnostim drugih središč, s katerimi uresničujemo skupne cilje. Vodja središča skrbi za pretok informacij med člani mreže ASPnet, sklicuje sestanke šolskih koordinatorjev, redno posreduje informacije vsem zavodom drugih središč, se udeležuje seminarjev koordinatorjev UNESCO in sestankov vodij središč ter zbira in oblikuje poročila. Med drugim aktivno sodeluje pri oblikovanju spletne strani slovenske mreže ASPnet in izvršuje druge naloge po navodilu nacionalnega koordinatorja. 

Središče trenutno vodi Bojana Polak Mijovič, učiteljica Osnovne šole Ledina, ki tudi osebnostno živi z idejami središča in si želi, da bi z delom tudi v prihodnje povezovali tako koordinatorje kot učence zavodov UNESCO in s tem poskrbeli, da bodo ideje UNESCO živele še naprej.

Sedež središča

Osnovna šola Ledina

Vključene šole in vrtci

Vodja središča

Nina Hvala KlančičNina Hvala Klančič

.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...