Pojdi na glavno vsebino

Središče ASPnet za celjsko in savinjsko regijo

Šole našega središča izvajamo kakovosten in uravnotežen vzgojno-izobraževalni proces, ki ga s svojo kreativnostjo, mladostjo in domišljijo pomagajo soustvarjati naši učenci in dijaki.

Kot članice in člani mreže ASPnet se zavedamo pomembnosti izobraževanja za trajnostni razvoj, imamo zastavljene cilje in delujemo po načelih UNESCO. Upoštevamo Delorsove stebre vseživljenjskega učenja in učence ter dijake učimo, kako naj se učijo. 

Na šolah imajo učenci in dijaki poleg pouka možnosti za sodelovanje v različnih projektih ter v šolskih in obšolskih dejavnostih. Vzgoja miru in nenasilja, človekove pravice, globalno učenje, medgeneracijsko sodelovanje, dobrodelnost, svoboda gibanja in izražanja, varstvo okolja, kultura, tradicija in raziskovanje je le nekaj tem, ki jih na šolah poučujemo, spoznavamo, uresničujemo in spreminjamo, seveda pa pri tem pričakujemo upoštevanje dogovorjenih pravil.

Vsakega učenca sprejemamo kot individua s svojimi močnimi in manj močnimi področji.

Tudi učenci in dijaki si želijo zdrav planet in imajo možnost, da nepravilnosti spremenijo in skušajo odpraviti krivice. Postajajo odgovorni, ker si želijo ukrepati in podpirati zdrav in ekološko naravnan način življenja. 

Šole se povezujejo z lokalnimi skupnostmi, ki jih vpletemo v naš izobraževalni proces, učenci in dijaki pa spoznavajo različnost našega bližnjega in daljnega okolja. Sprejemamo multikulturnost in spoznavamo kulturo ter običaje ljudi, ki so med nami.

Sedež središča

IV. Osnovna šola Celje

Vključene šole in vrtci

Vodja središča

Ksenija Leskovšek Korber Ksenija Leskovšek Korber

»Ko izvem, da so moji učenci poučili svoje starše o pravilnem ločevanju odpadkov ali da so jim razložili, zakaj je pomembno pogozdovanje, vem, da delam v pravi smeri, da vzgajam učence v dobre in odgovorne osebe.«

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...