Pojdi na glavno vsebino
UNESCO pridružene šole (ASPnet)UNESCO pridružene šoleNacionalna koordinacijaSlovenijeOrganizacija Združenih narodov za izobraževanje,znanost in kulturo

Osnovna šola in vrtec Sveta Trojica

Splošni podatki

Tip ustanove: Osnovna šola
Središče: Osrednja Štajerska

Meznaričeva ulica 1, 2235 Sveta Trojica v Slovenskih goricah

+386 2 729 01 91

www.ostrojica.si

Metka Beber
(metka.beber [afna] ostrojica.si)

Predstavitev

V Šolski kroniki zasledimo podatek, da so našo šolo pričeli zgradili leta 1870 na mestu Avguštinskega dvorca. Tega so krajani, da so lahko na tem mestu zgradili novo šolo, podrli. Prva šola je bila trirazrednica. V njej je pouk potekal v slovenskem in nemškem jeziku.

Danes stoji šola v mirnem in prijaznem okolju blizu baročne cerkve, ki je znamenitost in posebnost našega kraja. Zgradba šole je bila v sto tridesetih letih modernizirana in večkrat prenovljena. V letu 2008 smo pridobili štiri nove učilnice. Telovadnico smo povečali in jo opremili s premično tribuno ter ločenim vhodom za gledalce. Tako opremljena omogoča tudi organizacijo in ogled različnih prireditev v kraju. Spomladi 2009 je bilo urejeno še športno igrišče s tribunami in igrišče z igrali ter nova parkirna mesta. Po tej temeljiti prenovi je naša šola urejena in opremljena tako, da lahko zagotovi vse spretnosti in znanja, ki jih učenci potrebujejo za nadaljnje izobraževanje.

Šolo obiskuje 154 učencev. Že od leta 2005 se naša šola uspešno vključuje v UNESCO ASP mrežo pridruženih šol. Skozi vsa leta smo sodelovali na različnih UNESCO- vih projektih. Zelo uspešno smo izvajali tudi lastne projekte: Praznični mozaik, Skupaj z nami...Na naši šoli je tudi središče za Osrednjo Štajersko, v katero bo v letošnjem letu vključenih trinajst šol - devet osnovnih in štiri srednje šole.

OŠ Sv. Trojica je tudi EKOŠOLA in KULTURNA ŠOLA. Na šoli redno potekajo otroški parlament, vrstniška mediacija, dejavnosti za nadarjene učence.

Zelo uspešno delujejo na šoli tudi lutkovna in dramska skupina ter šolski ansambel.

 

 

 

Projekti v katerih sodelujemo

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...