Pojdi na glavno vsebino

Gimnazija Celje - Center

Splošni podatki

Tip ustanove: Srednja šola
Središče: Celjska in savinjska regija

Kosovelova ulica 1, 3000 Celje

03 428 57 00

www.gcc.si

Marjana Turnšek
(marjana.turnsek [afna] gcc.si)

Predstavitev

Gimnazija Celje - Center izvaja tri izobraževalne programe (splošna gimnazija, umetniška gimnazija - likovna smer in predšolska vzgoja). Dosegamo visoke učne uspehe in odlične uvrstitve na tekmovanjih. Ponašamo se z bogato tradicijo, hkrati pa venomer stopamo v korak s časom. Šola ima najsodobnejšo učno tehnologijo, moderno opremljene laboratorije za naravoslovne predmete, dobro založeno knjižnico, veliko športno dvorano in zunanje športne površine. Dijakom ponujamo številne obšolske dejavnosti, sodelujemo v mnogih nacionalnih in mednarodnih projektih, skrbimo za urejenost šolske okolice, zelo pomembni so nam dobri medsebojni odnosi, skrb za sočloveka in solidarnost.

Šola je članica mreže UNESCO šol, zdravih šol, sodelujemo v programu šolskih ekovrtov, v programu MEPI, MUN in MEP, smo tudi šola ambasadorka Evropskega parlamenta. Prejeli smo tudi naziv kulturna šola in priznanje za naj-športno šolo. V šolskem letu 2017/2018 smo zaradi intenzivnega dela z nadarjenimi dijaki postali Evropska točka za nadarjene. V letu 2016 je naša šola za uspešno delo pri uvajanju inovativnih pristopov in sodelovanje z Zavodom za šolstvo Republike Slovenije prejela tudi najvišjo nagrado v slovenskem šolstvu - Kumerdejevo priznanje. Za predanost vzgoji in izobraževanju številnih generacij in vključenost šole v širše družbeno okolje je Mestni svet MO Celje Gimnaziji Celje - Center leta 2019 podelil srebrni celjski grb. Za uspehe na področju mednarodnih mobilnosti smo decembra 2019 prejeli tudi Jabolko kakovosti - nacionalno priznanje za najboljše prakse mobilnosti in mednarodnega sodelovanja. Za naše dosežke na področju prostovoljstva in solidarnosti pa smo že trikrat zapored prejeli priznanje Slovenske filantropije Junaki našega časa.

Na Gimnaziji Celje - Center deluje zelo aktivna dijaška skupnost, ki organizira številne kulturne, športne in humanitarne prireditve. V obširni ponudbi obšolskih dejavnosti skrbimo za to, da naši dijaki ob formalnih znanjih razvijajo tudi svoje talente in pridobivajo izkušnje, ki jim bodo koristile tako na poklicni kot tudi na osebni življenjski poti.

Menimo, da je to prava pot v prihodnost in se trudimo, da bodo mladi lahko rekli, da so srednješolska leta najlepša.

Projekti v katerih sodelujemo

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...