Projekti slovenske mreže ASPnet
Ciljna skupina
Osrednja tema
- Demokracija (5)
- Materni jezik (6)
- Migracije in begunci (6)
- Okolje (8)
- Priložnosti za mlade (9)
- Solidarnost (4)
- Trajnostni način življenja (44)
- Vrednote in stališča (15)
- Zdrav način življenja (6)
- Šport (2)
Način povezovanja
Teme
12 projektov
Branje - moje sanje
Osrednja tema: Materni jezik
Nosilec: podatek še ni vnešen
Dobre vesti iz naše šole in našega mesta/kraja
Osrednja tema: Zdrav način življenja
Nosilec: podatek še ni vnešen
Kapljice življenja: gibanje
Osrednja tema: Zdrav način življenja
Nosilec: Osnovna šola dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec
Menjaj branje in sanje
Osrednja tema: Materni jezik
Nosilec: Gimnazija Ledina
Menjaj branje in sanje
Osrednja tema: Materni jezik
Nosilec: Gimnazija Ledina
Projekt poteka kot organizirana izmenjava knjig, opremljenih s posvetili, z mislimi ali s citati.
Naš kraj - njegova kulturna in naravna dediščina
Osrednja tema: Zdrav način življenja
Nosilec: Vrtec Mornarček Piran
Obudimo pisanje pisem
Osrednja tema: Materni jezik
Nosilec: Osnovna šola Zreče
Projekt se navezuje na vsebine slovenščine, glavni cilj projekta pa je na zabaven način prispevati k izboljšanju pismenosti.
Pomladni tek trojk
Osrednja tema: Zdrav način življenja
Nosilec: Osnovna šola Koroška Bela Jesenice
Platforma raznolikosti
Osrednja tema: Materni jezik
Nosilec: Osnovna šola Fokovci
Ker smo v času hitrega razvoja IKT-ja in ker fotografiranje in snemanje, obdelava in priprava multimedijskih vsebin postaja del vsakdana naših učencev, način beleženja njihovih dogodkov in spominov, jim želimo približati čudoviti svet narave in zapuščino naših prednikov skozi fotografski ali video objektiv.
Tvoj jezik, moj jezik
Osrednja tema: Materni jezik
Nosilec: Osnovna šola Šmihel
Večerja
Osrednja tema: Zdrav način življenja
Nosilec: GRM Novo mesto, Srednja šola za gostinstvo in turizem
Večerja
Osrednja tema: Zdrav način življenja
Nosilec: GRM Novo mesto, Srednja šola za gostinstvo in turizem
Želimo spodbuditi mladostnike, da pri pripravi Večerje strpno sodelujejo, spoznavajo kulinarično dediščino razl. skupin, se zavedajo okoljskih problemov, ki se pojavljajo pri pridelavi hrane, in iščejo možnosti reševanja le-teh.