Pojdi na glavno vsebino

Od pšeničke do potičke

Teme: Kulturna dediščina, Trajnostni življenjski slog
Ključne besede: Naučiti se živeti skupaj
Nosilec: Osnovna šola Frana Metelka Škocjan
Vodja projekta: Urška Rudman (urska.rudman [afna] os-skocjan.si)
Ciljna skupina: vrtec, OŠ, 1. - 3. razred, OŠ, 4. - 6. razred, OŠ, 7. - 9. razred

S projektom Od pšeničke do potičke smo želeli, da bi se učenci povezali z naravo, se navdušili nad opazovanjem narave in seveda peko različnih peciv ali kruha. Kulturna dediščina in bogate izkušnje starejše generacije naj bi prešle na mlajše.

 

S projektom Od pšeničke do potičke želimo otroke naučiti živeti z naravo ter jih seznaniti s pomenom kulturne in naravne dediščine v svojem kraju. Želimo jim približati pomembnost skrbi za okolje in naš skupni dom, planet Zemljo. 

Predvsem želimo, da bi se v tem svetu dobrin znali za trenutek ustaviti in pogledati okoli sebe in začutiti lepoto svojega doma in pestrosti dobrin, katere nam nudi narava okoli nas. Začutili smo tudi, da je potrebno krepiti medgeneracijsko povezovanje.

Cilje projekta bomo uresničevali v medgeneracijskem sodelovanju s starejšimi lokalnimi prebivalci. Učenci naj bi skozi projekt spoznavali različna žita. Možnost spremljanja, ugotavljanja sprememb od sajenja do žetve. Zaželjeno je spodbujanje učencev k peki in izmenjavi receptov. Pri dejavnostih se poslužujte sodelovanja s starejšim lokalnimi prebivalci (peka).

Projekt poteka od septembra do maja, ko ga zaključimo na dan kulturne raznolikosti za dialog in razvoj.

 

Več informacij najdete na:
https://www.frana-metelka-skocjan.si/psenicka-2021-2022/

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...