Pojdi na glavno vsebino

LIKOVNIKI NA AART - Srečanje mladih likovnikov in njihovih mentorjev

Teme: Kulturna raznolikost, Kulturna dediščina, Kultura miru in nenasilja
Ključne besede: Mir, Svoboda izražanja, Umetnost
Nosilec: Osnovna šola Antona Aškerca Rimske Toplice
Vodja projekta: NINA TUŠ (nina.tus [afna] os-rimsketoplice.si)
Ciljna skupina: OŠ, 7. - 9. razred

Likovniki na AART je srečanje mladih likovnikov in njihovih mentorjev, ki bo potekalo maja 2024, na OŠ Antona Aškerca Rimske Toplice. Na srečanju bodo učenci risali in slikali na določeno temo, likovni pedagogi pa se družili, povezovali, izmenjevali izkušnje ter dobre prakse.

Likovniki na AART je srečanje mladih likovnikov in njihovih mentorjev, ki bo potekalo maja 2024, na OŠ Antona Aškerca Rimske Toplice.

Likovniki na AART je srečanje, namenjeno učencem tretje triade osnovne šole ter likovnim pedagogom, s katerim bomo obeležili Teden umetnosti v vrtcu in šoli. Namen in cilji srečanja so spodbujanje večje povezanosti likovnih pedagogov, izmenjava izkušenj, dobrih praks, sodelovanje in strokovno izpopolnjevanje ter sproščeno ustvarjanje učencev, brez pritiska, da bi bilo njihovo delo ocenjeno in ovrednoteno z mesti. Projekt ponuja mladim likovnim ustvarjalcem priložnost, da se z umetnostjo odzovejo na izzive in probleme sodobnega časa.

Na srečanje se lahko prijavi likovni pedagog s tremi učenci, ki radi slikajo, rišejo in na ta način izražajo svoje občutenje sveta. Likovno srečanje se bo začelo s sprejemom, uvodnim nagovorom ter nadaljevalo z ustvarjanjem mladih likovnikov. Za učence bo pripravljena likovna delavnica, na kateri bodo lahko izbirali med različnimi risarskimi in slikarskimi tehnikami in se z njimi svobodno izražali. Med likovnim delom bodo imeli možnost sodelovanja, druženja in medsebojnega povezovanja pri čemer bodo upoštevana UNESCO načela: načelo medsebojne povezanosti,  načelo podpiranja interesov in sposobnosti učencev,  načelo kakovosti medsebojnih delovnih odnosov, načelo ustvarjalnosti in načelo spremenljivosti.  

Likovni pedagogi bodo med tem imeli organizirano druženje ob ogledu krajevne kulturne dediščine ter delavnico iz strokovnega področja, ki bo delovala po načelu Učiti se, da bi vedeli in učiti se delati.

Dogajanje se bo zaključilo z ogledom in predstavitvijo nastalih likovnih del ter s podelitvijo priznanj in potrdil vsem udeležencem. Vsa nastala likovna dela odo kasneje tudi razstavljena.

Likovniki na AART je projekt, zasnovan na sodelovanju, v duhu kulture miru, strpnosti in sprejemanja drugačnosti in spodbujanju likovne kreativnosti in zmožnosti izražanja skozi umetnost.

Tema likovnega srečanja bo podrobneje določena v mesecu septembru 2023. Zagotovo pa se bo nanašala na doživljanje, videnje in občutenje sveta skozi oči mladih. Točen termin likovnega srečanja bo znan septembra, predviden pa je ob koncu maja, v Tednu umetnosti. Zaradi organizacije je število udeležencev omejeno na največ 10 šol, in sicer po sistemu časovno oddanih prijav. Mentorji se z učenci prijavijo preko prijavnice, ki jo lahko najdete na povezavi do spletne strani naše šole. Prijave so možne najkasneje do 23. oktobra 2023.

Za vsa dodatna vprašanja lahko preko e-pošte kontaktirate vodjo projekta Nino Tuš:

nina.tus@os-rimsketoplice.si

 

Povezava do spletne strani, kjer bo objavljena prijavnica:

https://www.os-rimsketoplice.si/projekti-unesco

 

Več informacij najdete na:
https://www.os-rimsketoplice.si/projekti-unesco

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...