Pojdi na glavno vsebino

Vrtički UNESCO na Osnovni šoli Brežice: sivka in maline

Teme: Trajnostni razvoj, Trajnostni življenjski slog
Ključne besede: Biotska raznovrstnost, Okolje
Nosilec: Osnovna šola Brežice
Vodja projekta: Martina Suban (martina.suban [afna] guest.arnes.si)
Ciljna skupina: OŠ, 7. - 9. razred, srednja šola

Za cilj projekta Unesco vrtički smo si zastavili medpredmetno in medgeneracijsko sodelovanje, ki ga povezujejo vsebine naravoslovnih predmetov. Učenci pridobivajo praktična znanja o gojenju zelišč, o orodjih in načinih obdelovanja zemlje. Projekt se izvaja v učilnici v naravi.

Projekt se bo izvajal v učilnici v naravi. Koordinirali ga bosta učiteljici Suzana Bursać Vlaisević in Martina Suban. K sodelovanju bomo povabili dijake Gimnazije Brežice, dijake Stokovno izobraževalnega centra Brežice in učence okoliških osnovnih šol. Vabilo ostalim, ki bi se želeli pridružiti, bo posredovano po e-pošti.

Delo na vrtičkih bo potekalo skozi celo šolsko leto  z zaključkom v mesecu maju na čajanki v učilnici v naravi. V kolikor bodo razmere dopuščale, bodo vsa dela na vrtičkih potekala v živo, v primeru drugačnih razmer, pa se bomo prilagodili in del projekta izvedli na daljavo z izobraževalnimi vsebinami o zeliščih.

Učenci poročajo, da je najboljši del opravil ravno stik z zemljo, druženje in spoznavanje zdravilnosti zelišč. Svoja nova znanja prenašajo svojim družinskim članom.

Na zaključnem srečanju bodo imeli možnost izmenjave izkušenj in izdelkov in podelili potrdila o sodelovanju.

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...