Pojdi na glavno vsebino

Unesco ima talent

Teme: Kulturna raznolikost, Globalno državljanstvo, Medkulturno učenje
Ključne besede: Enakopravnost spolov, Jeziki, Medijska in informacijska pismenost, Mir, Naučiti se živeti skupaj, Šport in športne vrednote, Umetnost
Nosilec: Osnovna šola Cvetka Golarja
Vodja projekta: Andrej Novljan (andrej.novljan [afna] oscg.si)
Ciljna skupina: OŠ, 4. - 6. razred, OŠ, 7. - 9. razred

Imate na šoli veliko talentov? Učenci radi plešejo? Mogoče pojejo ali pa igrajo na inštrument? Radi imitirajo? Če ste vsaj na enega od teh vprašanj v mislih odgovorili z da, ste ravno prava šola, da se pridružite našemu nacionalnemu projektu »Unesco ima talent«.

Kako smo si projekt zamislili?

Pri nas se kandidati prijavijo na avdicijo, kjer pokažejo svoje skrite adute trem žirantom. V mesecu marcu se najboljši med njimi z avdicije predstavijo v polfinalu, kjer izmed nastopajočih ocenjevalna komisija izbere 8 finalistov, 2 finalista pa z glasovanjem izberejo gledalci (učenci) v dvorani. Konec meseca aprila se odvije veliki finale v Športni dvorani Trata, kjer v nabiti dvorani priredimo pravo zabavo. Več o dosedanjih izvedbah si lahko preberete tudi na naši spletni strani, kjer si lahko ogledate tudi video utrinke preteklih prireditev.

Predlagamo vam, da na šoli na kakršenkoli način izberete »zmagovalca«. Lahko preko avdicije, lahko ga izžrebate, lahko ga izberejo učenci … načinov je res veliko. Zmagovalec bo potem aprila prišel na našo šolo, kjer bi skupaj z zmagovalci iz drugih šol priredili res zabaven in zanimiv dogodek, na katerem bi se predstavili vsi zmagovalci šol.

Ker je bistvo našega projekta sprejemanje drugačnosti, strpnost in sodelovanje, je ključnega pomena, da z dogodkom učence naučimo, da ni pomembno zmagati, temveč sodelovati. Razvijali oziroma spodbujali bomo različne talente, vključevali vse učence in tako krepili sprejemanje.

Razmislite, nato pa se na projekt prijavite do 12. 11. 2021. Če bo število zainteresiranih šol preveliko, bo obveljalo pravilo: »Kdor prej pride, prej melje.

Zaenkrat zbiramo samo prijave šol. Ko pa bodo na vseh šolah znani »zmagovalci«, bomo poslali podrobna navodila v zvezi z zaključnim dogodkom. Že sedaj pa si lahko zapišete datum zaključnega srečanja pri nas. To je četrtek, 21. 4. 2022, ob 19. uri v ŠD Trata v Škofji Loki.

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...