Pojdi na glavno vsebino

Kralj Matjaž pod goro Peco

Teme: Kulturna dediščina, Medkulturno učenje, Trajnostni razvoj
Ključne besede: Cilji trajnostnega razvoja (SDG), Naučiti se živeti skupaj, Okolje, Umetnost, Vključenost in pravičnost
Nosilec: Osnovna šola Črna na Koroškem
Vodja projekta: Vesna Burjak (vesna.burjak [afna] amis.net)
Ciljna skupina: OŠ, 7. - 9. razred, srednja šola

Projekt je usmerjen v varovanje in ohranjanje naše kulturne dediščine, varovanje okolja, spoznavanje našega kraja, koroškega narečja in lika kralja Matjaža. V okviru projekta organiziramo dvodnevni tabor in skupinsko gradnjo snežnih gradov (v živo). Gradnja gradov iz odpadne embalaže ter zimski foto natečaj bosta potekala na daljavo.

Konec januarja v Črni na Koroškem gradimo snežne gradove kralja Matjaža, zato učence in dijake UNESCO šol in šol v koroški regiji vabimo na dvodnevni tabor kralja Matjaža. Projekt je usmerjen v varovanje in ohranjanje naše kulturne dediščine, v varovanje okolja, sodelovanje pa med udeleženci spodbuja kreativnost, timsko delo, ustvarjalnost in domišljijo.

Na taboru bodo udeleženci spoznali Črno, njeno okolico, nekatera društva, skupaj se bodo družili in ustvarjali snežne gradove. Druženje poteka dva dneva, in sicer zadnji vikend v januarju. V petek popoldne se udeležnci zberejo, se spoznajo, sodelujejo v različnih ustvarjalnih delavnicah, spoznavajo Črno z okolico, se družijo in izdelajo načrte za gradnjo snežnih gradov. Naslednji dan poteka gradnja snežnih gradov v manjših skupinah 5 - 8 udeležencev.

Udeleženci se lahko v projektu KRALJ MATJAŽ POD GORO PECO vključijo na tri dejavnosti:

  • dvodnevni tabor in gradnja snežnih gradov (potekal bo v živo)
  • skulpture gradov iz odpadne embalaže (kartona, papirja, plastenk ...) -  na daljavo
  • foto natečaj ČAR ZIME - na daljavo

Osrednja prireditev je zagotovo gradnja snežnih gradov, ki bo potekala zadnjo soboto v januarju 2022. 

Sodelujoči na daljavo bodo po elektronski pošti poslali fotografije nastalih izdelkov. Vsem sodelujočim šolam in mentorjem bomo izdali potrdila o sodelovanju, ki jih bodo prejeli v okviru dvodnevnega tabora. Ostali, ki bodo sodelovali na daljavo (foto natečaj, gradovi iz odpadne embalaže) bodo potrdila prejeli po pošti.

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...