Pojdi na glavno vsebino

GimMUN 2022

Teme: Globalno državljanstvo, Medkulturno učenje
Ključne besede: MUN - Model UN / Model UNESCO
Nosilec: Gimnazija Ptuj
Vodja projekta: Alenka Baum (alenka.baum [afna] guest.arnes.si)
Ciljna skupina: srednja šola

Konferenca GimMun (Gimnazija Ptuj Model United Nations) predstavlja simulacijo zasedanja Združenih narodov. Na konferenci delegati v različnih komitejih zastopajo stališča določene države ter v dialogu z ostalimi delegati iščejo najboljše možne rešitve za pereče globalne probleme.

V mesecu oktobru se bo (pre)oblikoval organizacijski tim, ki bo do začetka konference, ki bo potekala predvidoma 11. in 12. 3. 2022, nadaljeval z aktivnostmi za izvedbo konference. V pripravljalnem obdobju bo organizacijski tim GimMun Ptuj moral opraviti številne aktivnosti, ki od njih zahtevajo dobre organizacijske veščine. Zraven tega udeleženi dijaki in dijakinje, člani in članice organizacijskega tima, pridobijo poglobljeno znanje o aktualnih globalnih problemih, razvijajo socialne in komunikacijske veščine, sposobnost komuniciranja v tujem jeziku, seznanijo se z delom diplomata ter mednarodnimi odnosi. V pripravljalnem obdobju je naloga organizacijskega tima, da izdela natančno časovnico aktivnosti, določi odgovorne za posamezne aktivnosti in sprotno spremlja uresničevanje zadanih nalog. Organizacijski tim bo moral izpeljati povabilo šolam, pripraviti promocijske material, vzpostaviti spletno stran ter skrbeti za ažurnost informacij na spletni strani, razdeliti vloge ter določiti predsedujoče v komitejih.

Potrebno bo izbrati govornike za uvodno in zaključno slovesnost, poskrbeti za tiskanje in distribucijo, oblikovati primerna vabila ter jih poslati vsem gostom in zunanjim sodelavcem, pripraviti primerne prostore in organizacijo izvedbe delavnic za delegate in usposobiti administratorje Gimnazije Ptuj za naloge v času izvedbe konference. Oblikovati je potrebno tudi novinarsko ekipo, ki (po)skrbi za izdelavo in izdajo časopisa v času konference. Vse prijavljene na konferenco je potrebno razporediti po komitejih ter jim določiti zastopanje posamezne države.

Z vsebinskega vidika mora organizacijski tim pripraviti teme posameznih komitejev, predsedujoči komitejev pa morajo napisati dispozicije, ki bodo udeležencem in udeleženkam konference v pomoč pri seznanitvi s temami ter pripravi za diskusijo na delavnicah konference.

Prijava na projekt bo potekala po sklopih, vse informacije bodo dostopne na uradni spletni strani GimMun Ptuj 2022, ki bo posodobljena v mesecu oktobru. Šole, ki želijo sodelovati na GimMun-u 2022 bodo imele čas za pred prijavo do konca decembra 2021. Naslednje pomembne prijave se bodo zvrstile v začetku februarja 2022, s katerimi bodo šole prijavile posamezne udeležence in udeleženke GimMun konference 2022. Vse informacije in vso gradivo, ki bo udeležencem v pomoč pri pripravi na konferenco, bo dostopno na spletni strani GimMun Ptuj 2022.

Konferenca bo stekla predvidoma v mesecu marcu 2022 in bo trajala 2 dneva. Prvi dan je predvidena uvodna slovesnost in debate po komitejih, drugi dan potekajo debate po komitejih in konferenca se zaključi z zaključno slovesnostjo.

Želimo si, da bi konferenco izpeljali v živo, v kolikor to ne bo mogoče, bo konferenca izvedena »on line«.

 

Fotogalerija

Sodelujoče šole in vrtci ASPnet

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...